SVEČANO U SPLITU

Sven Goran Eriksson otvorio 14. sportske igre mladih

24.08.2010 u 12:53

Bionic
Reading

Međunarodne dane Sportskih igara mladih 2010., koje se po 14. puta održavaju u Splitu, danas je otvorio poznati nogometni trener Sven Goran Eriksson, koji je ambasador i prijatelj ovih igara

Na 14. sportskim igrama mladih, koje se održavaju pod geslom 'Živimo život bez droge, jer droga uzima život', sudjeluje, kako je rečeno, 175 mladih sportaša uzrasta od 7 do 18 godina iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i Srbije. Oni će se natjecati u muškoj i ženskoj konkurenciji u odbojci i uličnoj košarci, te u muškoj konkurenciji u malom nogometu.

Nakon svečanosti otvaranja Eriksson je u izjavi novinarima pozdravio takve sportske susrete, rekavši kako je dobro da se mladi povezuju. On je također rekao kako je u Hrvatskoj po prvi puta te da mu se Hrvatska sviđa, spomenuvši posebice Korčulu koju je također posjetio.

Eriksson je na Poljudu u nedjelju promatrao i prvenstvenu utakmicu između Hajduka i Zadra u kojoj su Splićani pobjedili 4:1, te je rekao kako je Hajduk 'dobra momčad'.

Na upit kakvi su izgledi hrvatske nogometne reprezentacije da se kvalificira na sljedeće Europsko prvenstvo, Eriksson je kazao kako ne poznaje dovoljno hrvatski nogomet, ali je za izbornika reprezentacije Slavena Bilića rekao da je 'odličan trener koji dobro obavlja posao'.

Na novinarsku tvrdnju da među brojnim momčadima koje je trenirao nije bio trener nijedne hrvatske ekipe, niti izbornik hrvatske reprezentacije, Eriksson je uz smješak rekao 'tko zna što donosi budućnost'. Pri tomu je podsjetio kako je kao trener rimskog Lazija trenirao Alena Bokšića.

U 14-godišnjoj povijesti Sportskih igara mladih prije Erikssona ambasadori i prijatelji tih igara, između ostalih, bili su Slaven Bilić, Goran Ivanišević, Mario Ančić, David Beckham, Luis Figo, Niko i Zlatko Kranjčar. Ove sportske igre organizira Udruga za sport i rekreaciju Sportske igre mladih, čiji je predsjednik i utemeljitelj Zdravko Marić.