GREŠKA ZA GREŠKOM

Sve veći popis 'zločina' norveškog suca Ovreba

18.02.2010 u 10:27

Bionic
Reading

Norveški sudac Tom Henning Ovrebo u posljednjih godinu dana uspio je navući na sebe bijes latvijskih, engleskih, a sada i talijanskih nogometnih navijača zbog grubih pogrešaka koje su odredile tijek utakmice

Svoj show norveški djelitelj pravde počeo je u prošlosezonskom polufinalu Lige prvaka u uzvratnoj utakmici između Chelseaja i Barcelone (6. svibanj 2009.). Englezi su vodili sa 1:0, no Španjolci su izjednačili u sudačkoj nadoknadi i zahvaljujući golu u gostima prošli dalje jer je prva utakmica na Nou Campu završila 0:0. Za vrijeme tih 90 minuta na Stamford Bridgeu, Ovrebo nije vidio (ili nije želio) četiri jedanaesterca za domaćina (neki tvrde i šest). Barca je na kraju osvojila naslov. Za razliku od nekih igrača Chesleaja koji su zbog svojeg ponašanja protiv suca nakon završetka susreta kažnjeni suspenzijom, Norvežanin je dobio podršku i od kolega i od Uefe.

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici, 10. listopada prošle godine, Grčka je u Ateni gubila 1:2 od Latvije, no tada je Ovrebo u 47. minuti dosudio nepostojeći jedanaesterac, koji je domaćin realizirao, a gosti su se raspali i teško stradali (5:2).

Sada, u osmini finala Lige prvaka, Ovrebo je priznao neregularan gol Klosea, iako tu veći dio krivice snosi pomoćni sudac koji nije signalizirao zaleđe. No, Norvežanin nije isključio Klosea 15 minuta prije nego što je postigao gol, nakon što je njemački reprezentativac đonom startao na nogu igrača Fiorentine Felipea. Klose je dobio samo žuti karton iako se lako mogao dogoditi težak lom noge.

Chelsea - Barcelona

Grčka - Latvija

Bayern - Fiorentina