ususret prijelaznom roku

Sve se češće govori o transferima Perišića, Modrića i Kalinića, ali ovo je prava istina

06.05.2019 u 12:06

Bionic
Reading

Nogometna sezona polako se približava kraju, u nekim se zemljama prvaci već znaju, dok će u nekima odlučivati možda i zadnje sekunde posljednjeg kola. No kako se bliži završnica, tako se sve glasnije spominju transferi. Između ostalih, i hrvatskih nogometaša

U najavama svih transfera, a čiji smo svjedoci posljednjih dana, spominju se imena klubova, visine transfera, novi unosni ugovori.

Jer nekim se igračima sugeriraju bolje sredine, veća minutaža i naravno - novi izazovi.

U tim špekulacijama posljednjih se dana tako izdvajaju imena Luke Modrića, Ivana Rakitića, Ivana Perišića, Nikole Kalinića...

Iako svi znamo koliko su ih hvalili njihovi treneri i predsjednici, njihovim se imenima pune novinski stupci i povećava tiraža.

  • +3
Inter Milano - Tottenham, 1. kolo Lige prvaka, 2018./19. Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

No kada smo pitali zastupnike nekih od ovih igrača, odgovor je bio jedinstven.

'Još je uvijek prerano za bilo kakvu najavu. Niti se zna tko će biti trener, pa za neke klubove ni u kojim će natjecanjima igrati, samim time ni kakvim će se budžetom raspolagati za novu sezonu. Osim toga, dok se neke igrače ne proda i namakne novac, ne može se znati koliko će se moći investirati', rekao nam je Tomo Erceg, koji brine, uz Falija Ramadanija, za karijeru Nikole Kalinića.

Prema tome, priča oko odlaska Nikole Kalinića iz madridskog Atletica u Bordeaux u ovom trenutku ne drži vodu. Erceg nam je potvrdio i da se o ozbiljnim poslovima ne izlazi u medije prije nego oni budu realizirani.

Dakle, zato s velikom rezervom trebamo uzeti i brojne najave odlaska Rakitića iz Barcelone, jer ovaj vrijedni hrvatski veznjak s katalonskim klubom ima čvrst ugovor do 2021. godine. Baš kao i Luka Modrić s Realom.

Što se Ivana Perišića tiče, on je u dresu Intera stekao status ljubimca navijača, ali i trenera Luciana Spallettija, koji je pak baš na našem reprezentativcu htio graditi 'novi Inter'. I kako je milanski klub na pragu ulaska u Ligu prvaka te kako Spalletti ostaje na klupi 'crno-plavih', uvjereni smo da će trener inzistirati na zadržavanju Ivana Perišića.