NAPAD NA SUCE

Svaguša: Što je, lopovi? Nećete vi mene krasti

Bionic
Reading

Predsjednik Hajduka Joško Svaguša napao je verbalno suce polufinalnog dvoboja na Poljudu između Hajduka i Dinama. Fizički je obračun na sreću spriječen, a čelnika 'bilih' sada čeka kazna

U hotelu Consul u srijedu oko 21.30 ušla je sudačka četvorka s kojom je bio i Alojzije Šupraha. Predsjednik Hajduka odmah je skočio.

'Što je, lopovi? Nećete vi mene krasti u Splitu. Na stadionu je 30 tisuća ljudi, navijači mi prijete, a vi mene kradete. Lopovi! Da je Dinamo izjednačio na 1:1, bili bi razbijeni svi izlozi u gradu, a djeca mi ne bi mogla u školu', vikao je Svaguša i došao do stola gdje su suci večerali i nastavio s uvredama.

'Lopovi, kradete na utakmici, a sada bi jeli školjke i crni rižoto', ponovio je predsjednik 'bilih' te se obratio konobaru.

'Nećemo platiti ovu večeru, neka si sami plate. Ispostavi im račun, izbaci iz hotela, neće tu spavati.'

Član Komisije za suce Šupraha prigovorio je Svaguši zbog njegova ponašanja, a fizički nasrtaj čelnika Hajduka spriječio je konobar.

'Bježi iz Splita. Nećeš jesti ovu dalmatinsku ribu Šupraha. Idi u Osijek na Dravu, jedi šarane.'

Suci su otišli u sobe, a Svaguša je sjeo za stol s novinarom SN-a i spomenuo izvršnog dopredsjednika Dinama Zdravka Mamića.

'Ovo je početak kraja Zdravka Mamića. Pobjeda Hajduka nad Dinamom početak je demokracije. Kaže on meni da idemo zajedno kako bi se igrala Liga 12, kažem ja njemu, e pa neću, neka bude Liga 28. Neka svi igraju nogomet. Neće on meni naređivati. Nitko više neće krasti Hajduk i naređivati iz Zagreba.'

Svaguša je i zaprijetio povlačenjem momčadi s terena u slučaju novih sudačkih pogreški na račun Hajduka.

'Bilo je dosta, Rijeka, Lokomotiva, Dinamo… Još jednom i Hajduk će napustiti teren. Ja ću to narediti. Ma ako treba napustit ćemo Ligu pa neka igraju bez nas', završio je Svaguša.