IMPRESIVAN NASTUP

Susie svima pokazala kako vozi bolid Formule 1!

18.07.2014 u 19:05

Bionic
Reading

Britanska vozačica Susie Wolff na odličan se način predstavila elitnom automobilističkom natjecanju u petak u Hockenheimu..

Nakon što u Silverstoneu nije imala prilike pokazati što zna, zbog kvara na motoru svog Williamsa u prvim minutama jutarnjeg slobodnog treninga u petak, u Hockenheimu je 31-godišnja vozačica ipak došla na svoje.

Gledajte Formulu 1!

Sve slobodne treninge, kvalifikacije te sve nedjeljne utrke gledajte na MAXtv-ovom kanalu, MAX GP! Utrke možete gledati i putem MAXtv To Go i Pay-Per-Day usluge te na online servisu match.tportal.hr. MAX Auto Moto paket možete kupiti OVDJE.

Ponovo je nastupila na prvom slobodnom treningu, ali ovaj put kompletiravši 22 kruga uz 15. osvojeno mjesto i samo dvije desetinke zaostatka za timskim kolegom Felipeom Massom, što ju mora zadovoljiti.

'Često me pitaju jesam li dovoljno dobra, jesu li žene dovoljno dobre. No, kad stavim kacigu i izađem na stazu, nisam drukčija o drugih i to je ono što želim pokazati,' izjavila je Susie Wolff u Hockenheimu pa dodala:

'Propustila sam priliku u Silverstoneu i bilo je jako bitno pokazati brzinu ovdje. Osjećam se spremna, ali kao što svi znamo, ovo je teško okruženje. Dobiti priliku voziti kao regularna vozačica neće biti lako, ali mislim da sam napravila veliki korak na tom putovanju.'

Podsjetimo, u povijesti Formule 1 samo je pet žena sudjelovalo u utrkama, a jedina je trag ostavila Lella Lombardi, koja je osvojila i bod u svojoj karijeri.

'Ekipa je zadovoljna mojim nastupom, ovo je veliki korak u pravom smjeru. Sad idemo vidjeti koje su mogućnosti. Bit će teško ove sezone dobiti još vremena u bolidu, ali to je ono što ću pokušati dobiti,' zaključuje supruga direktora F1 ekipe Mercedesa, Totta Wolfa.


Velika nagrada Velike Britanije, rezultati

1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes) +30.1 s
3. Daniel Ricciardo (Red Bull Racing-Renault) +46.4 s
4. Jenson Button (McLaren-Mercedes) +47.3 s
5. Sebastian Vettel (Red Bull Racing-Renault) +53.8 s
6. Fernando Alonso (Ferrari) +59.9 s
7. Kevin Magnussen (McLaren-Mercedes) +62.5 s
8. Nico Hulkenberg (Force India-Mercedes) +88.6 s
9. Daniil Kvyat (STR-Renault) +89.3 s
10. Jean-Eric Vergne (STR-Renault) +1 krug

Poredak vozača

1. Rosberg 165 bodova
2. Hamilton 161
3. Ricciardo 98
4. Alonso 87
5. Bottas 73

Poredak konstruktora

1. Mercedes 326
2. Red Bull Renault 168
3. Ferrari 106

Sve sažetke pogledajte ovdje