PRITISAK U STANOVIMA

Surać: E sad je dosta, Osijek moramo dobiti

27.07.2013 u 15:49

Bionic
Reading

Treće kolo MAXtv Prve lige nastavlja se na stadionu u Stanovima gdje će snage od 21 sat (Arenasport3) odmjeriti domaćin Zadar i gosti iz Osijeka

Riječ je o iznimno važnom dvoboju obzirom da su večerašnji rivali ujedno i jednine dvije momčadi koje u dva uvodna kola nisu osvojila niti jedan bod. Oba su očekivano stradala u gostima kod Dinama, a u preostalim dvobojima Zadar je pao od Hajduka a Osijek od Lokomotive. Želja za potpunim uspjehom sigurno je obostrana, ali veći pritisak po logici stvari na leđima je domaćina Zadra.

Igrač s uvjerljivo najviše nastupa u povijesti lige Jakov Surać, koji bi večeras trebao upisati 448. 'kapicu' ne ostavlja prostor dilemi - Zadrani kreću na sve ili ništa.


'Naš cilj su bodovi. Množina! Vidjet ćemo kako će se Osijek postaviti i kakav nas put čeka prema željenoj pobjedi, ali vrijeme je za uspjeh. Protiv Hajduka smo zaslužili poraz jer se nismo oduprli, dok kod Dinamo nismo ni mogli očekivati neko iznenađenje. E, sad je dosta, nadam se da smo potrošili neke svoje slabosti. ispucali dozu popusta i da ćemo uz kvalitetnu igru doći do bodova koji bi nam puno značili, ' kaže za Sportske novosti veteran zadra i lige koji je jednu sezonu proveo i u dresu Osijeka.

S njegovim planom, jasno, neće se složiti gostujući strateg Tomislav Steinbrückner koji je svjestan delikatnosti zadatka.

'Težak nas posao čeka, ali nemamo puno izbora. U situaciji smo kada u baš svakoj utakmici trebamo tražiti bodove i ja kao trener moram vjerovati u svoje igrače da će prevladati sve nedaće i ostvariti pozitivan rezultat. I s Dinamom i s Lokomotivom smo igrali dobro, i nadam se da će nam rezultata 'vratiti dug' iz uvodnih kola. Zaslužili smo to,' kaže za Sportske novosti Osječanin.