NEMOĆNA 'STARA DAMA'

Super Mario zabio i odveo Bayern u polufinale

11.04.2013 u 09:10

Bionic
Reading

Bayern se plasirao u polufinale Lige prvaka. Nakon pobjede u Münchenu od 2:0, bavarski ponos je stigao do slavlja u Torinu istim rezultatom. Pogotke za gostujući sastav, koji je prije nekoliko dana osvojio i njemačku titulu, zabili su Mario Mandžukić i Claudio Pizarro

Bayern se pridružio u polufinalu najjačeg klupskog natjecanja Realu, Borussiji Dortmund i Barceloni. Sasvim zasluženo, jer su Bavarci u obje utakmice u potpunosti nadvisili Juventus. Srušena je i jedna tradicija, 'stara dama' nikada u ovoj fazi natjecanja nije ispala od nekog bundesligaša (pet puta). Sve dosad.

Prvo poluvrijeme nije donijelo spektakularan nogomet. Igračima obje momčadi se ne može ništa zamjeriti na trudu i želji, ali nitko nije pronašao način kako da nadmudri suparničku obranu.

Bayern je imao dvije lijepe situacije, u jednoj je Mandžukić prsima spustio loptu za Müllera na 16 metara, ali ovaj nije bio precizan, a u drugoj je Alaba s 20-ak metara na iskušenje stavio Buffona.

Što se tiče domaćina, oni će najviše žaliti za slobodnjakom koji je sjajno izveo Pirlo, ali je Neuer jednako tako odlično obranio, te za Pogbinim ubačajem u peterac Bayerna kada nije bilo niti jednog Juveovog ofenzivca koji bi samo piknuo loptu u mrežu.

Bundesliga slavi

Bayern je postao drugi njemački klub u polufinalu Lige prvaka u istoj sezoni, što se u povijesti Lige prvaka nikada prije nije dogodilo!

Bilo je tu još pojedinačnih pokušaja Vučinića s jedne te Robbena s druge strane, ali ti udarci ili nisu bili neprecizni ili su bili preslabi da bi netko od vratara potpisao 'kapitulaciju'.

U nastavku je Juventus na brzinu pokušao šokirati goste, ali je uskoro Bayern utakmicu stavio pod svoju kontrolu. Bavarci su pritisnuli, a u 57. minuti Robben je uzdrmao vratnicu nakon kratkog Mandžukićevog dodavanja.

Tribina.hr

Uključite se i vi u raspravu – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji i sudjelujte u stvaranju sadržaja novog domaćeg nogometnog communityja!


Juventus je djelovao sve nemoćnije, a Bayern je u 64. riješio sve dvojbe. Mandžukić je iznudio slobodni udarac zdesna iskosa. Nakon ubačaja Schweinsteigera, Martinez je pucao, a Buffon odbio loptu koju je hrvatski napadač pospremio u mrežu za 0:1.

Nekoliko minuta kasnije i Müller je zapucao zicer, no to više nije bilo toliko važno, jer su u tim trenucima 'staroj dami' trebala četiri pogotka za prolaz.

Posljednjih 20-ak minuta to je bilo odrađivanje posla, u kojem je talijanski prvak primio još jedan pogodak, iako je mogao nekoliko. U sudačkoj nadoknadi Schweinsteiger je uposlio Pizarra koji je svladao Buffona.

Bayern će svojeg protivnika u polufinalu saznati 12. travnja, a u prvom susretu neće moći igrati Mandžukić zbog drugog žutog kartona.

Mandžukićev gol
Pizarrov gol

 

Liga prvaka, Završnica
Juventus 0 2 Bayern Munchen
Strijelci
0:1 C. Pizarro (90')
Sastavi
G. Buffon
L. Bonucci
G. Chiellini
A. Barzagli
C. Marchisio (79' E. Giaccherini)
P. Pogba
A. Pirlo
K. Asamoah
S. Padoin (69' M. Isla)
F. Quagliarella (66' A. Matri)
M. Vucinic
M. Neuer
Dante
D. van Buyten (35' J. Boateng)
D. Alaba
P. Lahm
T. Müller
B. Schweinsteiger
J. Martínez
F. Ribery (80' L. Gustavo Dias)
A. Robben
M. Mandžukić (83' C. Pizarro)
Žuti kartoni
L. Bonucci 13'
M. Mandžukić 7'