EUROPA ZAUZELA STAV

Sukob na vrhu... Blatter otkrio Platiniju svoj sljedeći potez

28.05.2015 u 16:29

Bionic
Reading

Članice Europskog nogometnog saveza (UEFA) ipak neće bojkorirati izborni kongres Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) unatoč skandala s uhićenjima bivših i sadašnjih dužnosnika FIFA-e zbog korupcije i pranja novca

'Neće biti nikakvog bojkota od strane UEFE jer je na dnevnom redu mnogo iznimno važnih stvari, a ne samo predsjednički izbori. Moramo odlučiti i o zahtjevu Palestine za suspenzijom Izraela i još puno drugih točaka,' kazao je predsjednik Nizozemskog nogometnog saveza Michael van Praag, koji je i sam bio kandidat na izborima, ali se povukao.

Na izborima je veliki favorit za svoj peti predsjednički mandat Sepp Blatter, ali je predsjednik UEFE Michel Platini uvjeren da će velika većina europskih izaslanika glasati za protukandidata iz Jordana Alija Bina Al Husseina.

'Siguran sam da će ogromna većina europskih glasova otići princu Aliju. Rekao sam Blatteru da mora otići jer je trenutno image FIFA-e više nego užasan i sramotan, a on mi je odgovorio da se ne može povući ovog trenutka,' kazao je Platini, koji je u četvrtak predsjedao sastankom svih europskih nacionalnih nogometnih saveza.

Zaključak sastanka 54 članice UEFE jest da skandal oko uhićenja u FIFA-i treba shvatiti vrlo ozbiljno, te da su potrebne korjenite promjene u organizaciji koja vlada međunarodnim nogometom. Također, UEFA ističe da niti jedan član tog udruženja nije osumnjičen za nezakonito djelovanje.