OPASNOST

Šuker u strahu zbog glasina; ako se to stvarno dogodi...

Bionic
Reading

Dan prije kvalifikacijske utakmice s Norveškom oglasio se predsjednik Hrvatskog nogometnog saveze Davor Šuker

Nakon ulaska u IO UEFA-e mnogi u našem nogometu očekuju brda i doline ali to nije baš tako i neće to ići preko noći, poručio je predsjednik.

'Moramo si dati vremena da napravimo procjenu onoga što smo do sada napravili i za desetak dana imat ćemo skup na Plitvicama na koji će doći svi koji nešto znaće u našem nogometu. Tu ćemo razgovarati i promišljati o nogometu, stvoriti planove te moramo vidjeti koje su nam mane, a koje su nam prednosti', rekao je za Media servis Davor Šuker.

'UEFA je najbogatiji nogometni savez na svijetu ali to ne znaći da će novac davati šakom i kapom. Za sve moraju postojati planovi, a tek onda je na redu UEFA koja onda odobrava sredstva', poručio je Šuker.

'Namjenska sredsva moraš dobro isplanirati. Nitko na svijetu danas ne daje novac na lijepe oči, sve to treba odraditi papirnato. Dobar primjer je sredstva koje smo dali za kamp u Rujevici u Primorsko-goranskoj županiji. Sutra će biti i Splitsko-dalmatinskoj županiji, a gdje će oni napraviti kamp to je onda u njihovoj nadležnosti, naša je obveza samo da pomognemo', najavio je Šuker.

'Mi nismo građevinska firma, mi možemo pomoći ali država mora brinuti o infrastrukturi i stadionima', još je jednom predsjednik HNS-a poslao poruku vladajućima.

'Ono što je napravljeno u košarci i rukometu, slično želimo i mi. Ne želimo da se o tome misli da su to samo troškovi. Nogomet je dobitak, svi plaćaju PDV, svi koji dolaze na utakmice plaćaju spavanje, troše - i to je zarada. Molim ih samo da i to stave u tu stavku jer to nije samo trošak', poručio je predsjednik.

Kad smo kod kampova zanimalo nas je što će na kraju biti s onim na zagrebačkim Sveticama.

'Pustimo da prvo Skupština kaže svoje, a onda ćemo mi imati završnu riječ. Mi sredstva imamo, ali moramo pričekati mišljenje gradske Skupštine', rekao je Šuker.

HNS je kažnjen zbog nereda na San Siru s 80 tisuća eura i praznim gornjim tribinama Zapad i Sjever. Šuker strahuje da bi se to sutra moglo ponovit i sutra protiv Norveške.

'Već sad se nešto šuška i priča da bi se neke frakcije mogle potući na Sjeveru ili negdje na stadionu i to me zabrinjava kao prvog čovjeka hrvatskog nogometa. Znate da smo već dobili žuti karton na San Siru, a zamislite da protiv Italije igramo pred praznim tribinama', zabrinuto će Šuker.

'Nama preostaje borba sa svim devijacijama u nogometu', poručio je Šuker.


'Moramo svi raditi preventivno, zahvalio bi se policiji koja uvijek odradi svoj posao. Moj dragi predsjednik, Michel Platini najavio je da sve zemlje moraju raditi na naćin da se svi huligani maknu sa stadiona. Zna se gdje oni trebaju biti i znaju tko to treba raditi', kaže predsjednik.

Sutrašnjom pobjedom 'kockasti' bi mogli jednom nogom zakoračiti na EURO u Francuskoj.

'Favoriti jesmo ali oni ne pobjeđuju uvijek', upozorio je Šuker.

'Mi smo ipak favoriti ove skupine ali biti favorit na papairu ne znaći ništa. Biti favorit znaći pobjediti, uzeti tri boda. Borba će biti između Norveške, Italije i Hrvatske za prva dva mjesta, a ja se nadam da ćemo mi prvi proći ciljem', nada se predsjednik.

Član brončane generacije smatra da je ova potentnija i bolja od one koja je igrala 1998. u Francuskoj. Šuker pak ne želi ići tako daleko u usporedbama.

'Imamo mi dobru generaciju ali do tog uspjeha treba prvo doći prvo preko Norveške pa Italije. Zašto da sad pričamo o tome što će biti u skoroj budućnosti. Prioritet je odlazak na Svjetska i Europska prvenstva svih naših selekcija', smatra Šuker.

Na kraju razgovora Šuker je čestitao Futsal reprezentaciji plasman na EURO, kao i U-17 reprezentaciji koja je izborila smotru najboljih mladih nogometaša Europe.