serie a

Sudac uskratio veliko slavlje Mariju Pašaliću, ali ne i njegovoj Atalanti; Hrvatu poništio gol, ali ne i asistenciju

20.03.2022 u 23:19

Bionic
Reading

U posljednjem susretu 30. kola talijanskog nogometnog prvenstva Atalanta je na gostovanju pobijedila Bolognu sa 1-0 skočivši na peto mjesto ljestvice.

Pogodak odluke zabio je Moustapha Cisse u 82. minuti, na dodavanje Marija Pašalića.

Za goste iz Bergama od 70. minute je igrao hrvatski reprezentativac Mario Pašalić. U posljednjim trenucima susreta Pašalić je postigao i pogodak, no naknadno je poništen zbog zaleđa u začetku akcije.

U derbiju kola Roma je na stadionu Olimpicu pobijedila gradskog suparnika Lazio sa 3-0 produživši niz bez poraza u prvenstvu na posljednjih osam kola.

Momčad Jose Mourinha je sve obavila u prvom poluvremenu. Junak susreta bio je dvostruki strijelac Tammy Abraham, a među strijelce se upisao i Lorenzo Pellegrini.

Engleski napadač je doveo Romu u vodstvo nakon svega 56 sekundi utakmice, što je bio najbrži pogodak u 'Derby della Capitale' u Serie A.

U 22. minuti Abraham je povisio na 2-0, a fantastično Romino poluvrijeme zaokružio je Pellegrini sjajno pogodivši iz slobodnog udarca u 40. minuti utakmice.

Abraham je u 66. minuti imao sjajnu priliku za hat-trick, pobjegao je dvojici braniča, ali je u završnici loše pucao.

Verona, koju vodi Igor Tudor, odigrala je 1-1 na gostovanju kod Empolija, dok je Juventus porazio Salernitanu sa 2-0.

Empoli je poveo u 26. minuti golom Federica Di Francesca, a Verona je izjednačila u 71. preko Mattea Cancellierija.

Tudorova momčad je mogla i ranije do poravnanja, no Matteo Cancellieri u 65. minuti nije realizirao kazneni udarac, pogodio je lijevu stativu.

Za goste je cijeli susret odigrao Boško Šutalo.

Nakon što je ispao iz Lige prvaka od Villarreala, Juventus se okrenuo prvenstvu i borbi barem za plasman u novo izdanje 'Champions League'.

Torinska Stara dama je u susretu 30. kola rutinski odradila posao protiv 'fenjeraša' Salernitane pobijedivši sa 2-0, no Juve ponovo nije pružio dojmljivu partiju.

Domaćin je poveo u petoj minuti golom Paula Dybale, a pobjedu je potvrdio Dušan Vlahović pogotkom u 29. minuti.

U prvom nedjeljnom susretu Sampdoria je na gostovanju pobijedila Veneziju sa 2-0. Oba gola zabio je Francesco Caputo (24, 38).

Na ljestvici vodi Milan sa 66 bodova, Napoli je drugi s tri boda manje, dok Inter na trećem mjestu ima 60 bodova, ali i susret manje.

Juventus je četvrti sa 59 bodova, a zatim slijede Atalanta (51) i Roma (51).