ČOVJEK ISPRED VREMENA

Sudac se drznuo napraviti ono od čega Fifa najviše strahuje!

07.04.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Germano Delfino izazvao je pregršt polemika jer je poništio vlastitu odluku dosuđenog kaznenog udarca nakon konzultacija televizijske snimke na utakmici argentinske lige Veleza i Arsenala. Fifa to strogo zabranjuje i čeka ga oštra kazna...

Nogomet u nekim stvarima zaostaje za sportovima poput hokeja ili tenisa. Dugo se Fifa borila protiv ulaska video tehnologije kao pomoćnog sredstva pri donošenju sudačkih odluka i zasad nema namjere ići dalje u tom smjeru od tehnološke signalizacije sucu da je lopta prešla gol liniju. Iz nepoznatog razloga, od video pomoći sucima u Fifi strahuju više od ičeg drugog.

U takvoj klimi argentinski sudac Germano Delfino čovjek je ispred svog vremena i zbog toga će biti kažnjen. Naime, na utakmici Veleza i Arsenala ovaj vikend je pogrešno dosudio kazneni udarac i isključio braniča, no kad je dobio obavijest da su televizijske kamere pokazale da nije bilo igranja rukom, jednostavno je odlučio poništiti svoju odluku.

I FIFA i Argentinski nogometni savez zabranjuju korištenje televizijske tehnologije pri donošenju sudačkih odluka pa će Delfino biti kažnjen za nešto što će u budućnosti, bliskoj ili dalekoj, biti potpuno normalno u nogometu.


Nakon susreta sudac je priznao da je odluku donio kontra propisa, ali i da je mirne savjesti jer je na kraju napravio ono što je pravedno. Tko zna, možda će baš on biti jedan od kotačića koji će pokrenuti promjene u svjetskom nogometu...