NAZVALI GA KANIBALOM

Suarezu klupska kazna, a FA ga šalje na terapiju

22.04.2013 u 16:37

Bionic
Reading

Liverpool je kaznio urugvajskog napadača Luisa Suareza zbog griženja ruke Chelseajevog braniča Branislava Ivanovića u nedjeljnom ogledu 34. kola engleskog nogometnog prvenstva

Premda u klubu nisu željeli objaviti iznos kazne, mediji navode kako se radi o 250.000 eura. Suarezu je ponuđena i pomoć u svladavanju bijesa koju pruža Engleski nogometni savez (FA). Urugvajski napadač je predložio vodstvu Liverpoola da kaznu donira obiteljima stradalih navijača u tragediji na stadionu Hillsborough.

Vodeći strijelac engleskog prvenstva se nakon utakmice javno ispričao Ivanoviću za nepromišljeni potez, a srpski reprezentativac je danas ispriku prihvatio poručivši kako neće privatno tužiti napadača Liverpoola.

'Klub je odmah reagirao. Suarez je kažnjen, međutim nećemo ga otpustiti. Ozbiljno smo razgovarali i upozorili ga na ponašanje', poručio je direktor Liverpoola Ian Ayre.

'Zbog mog neprihvatljivog ponašanja klub me kaznio. Tražio sam klub da donira novac Grupi koja podržava obitelji tragedije na Hillsboroughu zbog neugodnosti koje sam stvorio Liverpoolovim navijačima i Ivanoviću', napisao je Suarez putem Twittera.

U međuvremenu su iz FA-a Suarezu preporučili terapiju za kontrolu bijesa.

'Nema sumnje u njegove nogometne sposobnosti i zato je tako razočaravajuće i neugodno kada sam sebe iznevjeri. Moramo poraditi napornije na kontroli bijesa. Obučili smo stručne savjetnike na ovom području i ponudit ćemo njihove usluge Liverpoolu i igraču da pokušaju popraviti stvari', rekao je izvršni direktor FA-a Gordon Taylor.