REKONVALESCENT

Suarez se 'obećao': Liga prvaka je veliki cilj, ali...

05.03.2014 u 14:05

Bionic
Reading

Niti godinu dana nije prošlo od velike ljetne 'transfer-sage' Luisa Suareza koji je svim silama želio napustiti Liverpool. No, nakon povratka čudesni Urugvajac sasvim je drugačiji igrač. Na terenu mirniji, kolegijalniji i (još) efikasniji, a u glavi, čini se, puno lojalniji i pouzdaniji

Suarez je prošloga ljeta imao jednu jedinu istaknutu želju - igrati Ligu prvaka. Njegov Liverpool nije bio ni blizu plasmana i Suarez je forsirao odlazak. Ipak, trener Brendan Rodgers i kapetan Steven Gerrard uspjeli su ga nagovoriti na još jednu godinu i Suarez je postao bolji nego ikada.

Potpuno se podredio momčadi, može se reći i da je najbolji veznjak redsa ove sezone, a statistički je i najbolji strijelac (24 gola) i najbolji asistent (10 dodavanja) Premierlige.

'Jako bih volio da ne budem najbolji strijelac lige, ali da se kvalificiramo za Ligu prvaka,' kaže za Telegraph Urugvajac i nastavlja:

Suarez je ove sezone uglavnom nezaustavljiv


'Liga prvaka je velika želja, a sve do ove godine nismo bili dovoljno dobri za povratak. Sada je drugačije, a svi kažu da su te večeri na Anfieldu čarobne i jedva čekam da ih proživim. Ako ne uspijemo završiti među najbolja četiri bit će to velik udarac, ali potpisao sam novi ugovor i vjerujem da ću ostati i ako u posljednjih deset kola sezone prospemo stečenu poziciju. Moj ostanak ne ovisi o poziciji na tablici ove sezone,' riječi su koje donose najviše radosti navijačima posrnulog velikana koji ponovno raste.

Steven Gerrad rekao mu je da je najbolji napadač s kojim je ikada igrao, kaže da to neće nikada zaboraviti.

'Osim što je veličanstven igrač, Steviejeva veličina je i što nikada nije govorio o meni, već isključivo sa mnom izravno. Satima ako treba, otvorenog srca. Imam 27 godina i znam da sam među najboljima na svijetu. Trenutno sam na vrhuncu i želim samo pobjede. Gubio sam dovoljno, a sada sam dovoljno snažan da ne prestajem dok ne zabijem gol, pa drugi, pa treći... Koliko god ide. Mrzim gubiti Uz to, u Liverpoolu uživam i u obiteljskom životu, što je vrlo važno. Zavolio sam sve aspekte ovdje i želim ostati, zato sam i potpisao novi ugovor,' završava uvjerljivo najbolji igrač Premiershipa ove sezone.