TRENUTAK UŽASA

Stravičan pad jednog od najboljih skijaša, hitno helikopterom prebačen u bolnicu

12.01.2024 u 14:57

Bionic
Reading

Skijaška uzbuđenja u Wengenu nastavljena su superveleslalomom skijaša u kojemu je najbrži bio Francuz Cyprien Sarrazin, ali nastradao je njegov sunarodnjak Alexis Pinturault

U četvrtak je na skraćenoj stazi u prvom od dva spusta u Wengenu slavio Švicarac Marco Odermatt koji je pred svojim navijačima na legendarnom Lauberhornu upisao svoju prvu spustašku pobjedu u karijeri te jubilarnu 30. u utrkama Svjetskog kupa.

Odermatt, vodeći skijaš u ukupnom poretku Svjetskog kupa, te vodeći u poretku spusta, veleslaloma i superveleslaloma, bio je najveći favorit i u današnjoj utrci, no nije uspio pobijediti Sarrazina za kojim je zaostao 58 stotinki.

Treće mjesto osvojio je Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde sa zaostatkom od sekunde za pobjednikom.

Sedmi je startao Alexis Pinturault, no nesretni Francuz je teško pao te je utrka bila prekinuta na 20-ak minuta. Pozvan je helikopter kako bi ga prevezli u obližnju bolnicu, što znači da je riječ o ozbiljnijoj ozljedi, a i po govoru tijela moglo se zaključiti da je situacija ozbiljna, a pad pogledajte OVDJE.

Ljubitelji brzih disciplina u subotu će imati još jednu priliku kada će se na stazi Lauberhorn voziti klasični spust.

U redoslijedu superveleslalomaša Odermatt je vodeći sa 240 bodova, drugi Austrijanac Vincent Kriechmayr ima 174, a Sarrazin je treći sa 150.

Odermatt je dominantno vodeći u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa sa 916 bodova, drugi Austrijanac Marco Schwarz ima 464, a treći Kilde 440.