ČAŠA PRELIVENA

Štrajk u Ciboni

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 08.09.2010 17:20
  • Objavljeno 08.09.2010 u 16:47
Cibonin toranj

Cibonin toranj

Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/24sata

Zaposlenici hrvatskog košarkaškog prvaka odlučili su od četvrtka pokrenuti štrajk kako bi svoje poslodavce upozorili da u ovakvim uvjetima više ne žele raditi. Javnosti i nadređenima obratili su se priopćenjem koje prenosimo u cijelosti

Djelatnici K.K. CIBONA ne primaju redovito osobni dohodak (nije plaćeno šest osobnih dohodaka), regres za godišnji odmor pusto je slovo na papiru, doprinosi za zdravstveno i mirovinsko osiguranje se ne plaćaju, djelatnici su postali kreditno nesposobni jer ne primaju redovito osobni dohodak. Na ovaj način dovedeni smo na rub egzistencije.

Ne plaćaju se režijski troškovi (struja, grijanje, voda, odvoz smeća, komunalne naknade), rezervnih dijelova za tekuće održavanje K.C. Dražen Petrović nema, nedostaju sredstva i potrošni materijal za čišćenje. Dobavljači ne žele izdavati robu dok se ne podmire dugovanja. Narušena je sigurnost gledatelja. U ovoj sezoni drastično su izmijenjena pravila igre. Dvorana nije prilagođena tim pravilima.

Novčana sredstva koja Grad Zagreb uplaćuje K.K. CIBONA su namjenska između ostalog i za dohodak djelatnika koji su vezani uz dvoranu i za tekuće održavanje dvorane. Jesu li ona dostatna ili nisu, to nije problem djelatnika, nego rukovodećeg kadra kluba. Grad svoje obaveze izvršava, ali ne vodi brigu o tome za što je taj novac utrošen. Taj novac troši se nenamjenski (umjesto za plaće djelatnika i održavanje, plaćaju se obveze iz ugovora igračima).

Nova natjecateljska sezona je praktično počela. Treninzi ekipa su počeli. Uvjeta za rad nema. Ulaskom K.K. ZAGREB u dvoranu obim posla se udvostručio, a upitan je početak natjecateljske sezone.

Molimo nadležne i mjerodavne da u roku od sedam dana, do 8. rujna 2010. godine, ispune svoje obveze prema djelatnicima koje su prema zakonu trebale biti izvršene.

Da se pisano očituju jesmo li kao djelatnici potrebni ili nismo. Pošteno je da znamo svoj status i što moramo poduzeti. Pod ovim okolnostima više ne možemo ispunjavati svoje obaveze, u protivnom ćemo iskoristiti svoje pravo i obustaviti rad.

S poštovanjem!

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi