NIJEMCI SE RASPISALI

Što se događa sa Schumijem; bude li ga uopće?

24.02.2014 u 12:59

Bionic
Reading

Skoro pa će dva mjeseca kako je Michael Schumacher u umjetnoj komi nakon teške ozlijede koju je zadobio na skijanju u francuskom skijalištu Maribelu. Liječnici svakodnevno nadziru njegovo stanje i bore se za njegov oporavak

Glasnogovornica sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1 Michaela Schumachera negirala je natpise koji su se pojavli u ponedjeljak da je zaustavljen proces buđenja iz umjetno izazvane kome. Naime, njemački Focus je objavio, pozivajući se na svoje izvore iz bolnice u Grenobleu, kako je proces buđenja Michaela Schumachera ne napreduje već kako je obustavljen cijeli proces.

Podsjetimo, doktori su Schumachera, koji se u komi nalazi od 29. prosinca nakon nesreće na skijanju, počeli buditi prije koji tjedan, no proces je morao biti usporen, jer je njemačka legenda zaradila upalu pluća. Neki su mediji ovog ponedjeljka u javnost pustili priču da je cijeli proces buđenja obustavljen, no to je odmah negirala njegova glasnogovornica Sabine Kehm.


'Michaelovo stanje je nepromijenjeno. Ali terapija se nastavlja. Nema zaustavljanja procesa koji može potrajati i mjesecima. Laž je da je proces u potpunosti obustavljen', kazala je Kehm za dpa i tako donekle umirila fanove diljem svijeta.

Prema nekima zaustavljenje buđenje jest i neki normalan put kod takvih situacijamajer su brojni doktori u svojim istupima prošlih tjedana upozoravali da taj proces ima uspona i padova te da će biti i koraka unazad.

Schumacher će za koji dan biti puna dva mjeseca u umjetno izazvanoj komi i pitanje je s kakvim će se posljedicama, ukoliko se to dogodi, probuditi.