najava velikih promjena

Stižu sretniji dani za Barcelonu? Glavnog krivca loše atmosfere u svlačionici Katalonaca snimili kako odlazi posve sam s Nou Campa

18.07.2020 u 09:26

Bionic
Reading

Nogometaši Barcelone u srijedu su predali naslov španjolskog prvaka najvećem suparniku, madridskom Realu. Naravno, nakon sezone u kojoj su imali sve u svojim rukama, sada su na površinu počeli izlaziti uzroci lošijim rezultatima, ali i igri, zbog čega je glas digao i najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi

Madridski Real u srijedu je pobjedom 2:1 protiv Villarreala stigao do 34. naslova španjolskog prvaka. No, čak i da nisu pobijedili, 'kraljevi' bi uzeli naslov jer Barcelona je na svom stadionu izgubila od Osasune 1:2, što je naravno izazvalo nove reakcije najboljeg igrača svijeta Lionela Messija.

Rekao sam nedavno da ćemo teško osvojiti Ligu prvaka, a nismo imali dovoljno ni da osvojimo La Ligu. Real je svoje napravio. Nakon pauze nisu izgubili utakmicu. Mi smo izgubili puno bodova koje nismo smjeli i moramo biti samokritični. Moramo početi od nas igrača, ali to se odnosi na sve. Mi smo Barcelona i imamo obavezu pobijediti u svakoj utakmici', rekao je Messi pa za kraj prokomentirao i razočarane i ljute navijače:

'Naravno da su ljuti. I mi smo ljuti. Ljudima ponestaje strpljenja jer im mi ništa ne pružamo', zaključio je Messi.

Sve to potvrdilo je loše ozračje u Barceloninoj svlačionici, ali koje očito traje već neko dulje vrijeme.

I čini se da je pronađen glavni krivac. Riječ je o Ederu Sarabiji, pomoćnom treneru Quiquea Setiena, koji je još u ožujku bio u žestokom sukobu s dijelom igrača.

Naime, nakon poraza u El Clasicu, Sarabia je kritizirao Antoinea Griezmanna zbog promašaja, ali je i psovao ostale igrače Barcelone, što je izazvalo novu nervozu u katalonskim redovima, ali i svađu Messija sa Sarabiom.

'Ne smije se tako ponašati, to je pogrešno i takve stvari se neće ponoviti', rekao je tada Setien, kojem je Sarabia pomoćnik od 2015. godine.

'Ovo me je uzrujalo, u pitanju je ugled kluba, mogu da nas kritizirati zbog izmjena, taktike, ali nikako si ne smijemo dopustiti da nas kritiziraju zbog ponašanja'.

Inače, da sa Sarabijom nije lako raditi potvrdio nam je nedavno i Robert Jarni, koji se sjeća da je ovaj trener imao problema dok je radio u Betisu.

'Mislim da nije problem toliko sa trenerom Quiqeom Setienom, koliko s njegovim pomoćnikom Ederom Sarabijom, koji je s njime bio još u Betisu, a i tamo je imao problem s igračima'.

Nakon poraza Barcelone od Osasune, u analizi tog dvoboja, i komentaru zasad neuspješne sezone, dio TV priloga posvećen je upravo Sarabiji, kojeg su kamere snimile kako odlazi sam, samcat s Nou Campa. Nagovjestivši da bi on uskoro mogao postati bivši član Setienova stožera.

Može li najava ove smjene podići raspoloženje u momčadi Barcelone? Navijači vjeruju da može, jer pred Messijem i društvom uzvrat je osmine finala Lige prvaka protiv Napolija s kojim je Barca u Napulju odigrala 1:1.

Ako je suditi po ovom prilogu i medijskoj reakciji, čini se da bi ovim potezom mogao biti uklonjen najveći krivac loše atmosfere u svlačionici katalonske momčadi.

  • +2
Barcelona - Osasuna, 37. kolo Primere, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: Alberto Estevez