INAČE NE BI BIO IZBORNIK

Štimac: Vjerujem u pobjedu nad Srbijom

04.02.2013 u 13:59

Bionic
Reading

Izbornik nogometne reprezetacije Hrvatske Igor Štimac izjavio je kako je čvrsto uvjeren u pobjedu u predstojećem meču protiv Srbije koji će se igrati u Zagrebu u sklopu kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu

'Da ne vjerujem u to (pobjedu) ne bih bio izbornik Hrvatske', kazao je Štimac u intervjuu kojega su u ponedjeljak objavile banjolučke 'Nezavisne novine'.

Kazao je kako mu taktika u predstojećem meču nije nikakav problem te kako odavno zna kako se postaviti.

'Samo da budemo svi na okupu i onda smo strašno jaki', poruka je hrvatskog izbornika.

Štimac je ocijenio kako je najbolja hrvatska nogometna momčad u 'sjajnoj poziciji' nakod dosadašnjeg tijeka kvalifikacija koji predstavlja '40 posto obavljenog posla'.

Ipak je upozorio kako je u igri još mnoštvo bodova te se ne treba zavaravati mišlju da je bilo tko u ovom trenutku siguran putnik za Brazil ili pak da je otpisan.

'Zbog toga moramo biti maksimalno koncentrirani. Ne smijemo se uspavati jer pravi izazovi tek predstoje', kazao je Štimac

Komentirajući perspektive koje bi mogao imati mladi Dinamov prvotimac Alen Halilović, Štimac je kazao kako se ovog igrača ne bi trebalo izlagati pritisku pri njegovu odlučivanju hoće li igrati za reprezentacije Hrvatske ili BiH.


'Treba ga jednostavno pustiti da se prije svega nastavi razvijati i još više napredovati. Kada dođe vrijeme za odluku o nastupu za A tim, Alen će je sam donijeti odnosno sa svojim roditeljima', stajalište je hrvatskog izbornika.

Štimac je potvrdio i kako je čvrsto protiv zamisli o uspostavi regionalne nogometne lige jer bi takvo natjecanje, po njegovu sudu, izdvojilo najbolje momčadi a ostale onda više nitko ne bi ni gledao.

'Dodatno bi se ugrozio položaj velikog broja klubova, a i oni su dio sporta, ne samo oni najjači. Čini mi se da netko želi zaraditi na mržnji i ništa više', kazao je Štimac