SUDAR NA STANOVIMA

Štimac se protiv Slavena ponovo može iščupati s dna!

22.03.2015 u 11:01

Bionic
Reading

U posljednjem susretu 26. kola MAXtv Prve lige nogometaši Zadra igraju na Stanovima protiv Slaven Belupa, a u slučaju pobjede ponovo će pobjeći s dna...

Zadar je bez snažnijeg otpora pao tijekom tjedna u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Kupa. Nitko se u Stanovima nije time previše zamarao, njima je prvenstvo ionako prioritet. Odnosno mora biti žele li ostati prvoligaši. Slaven Belupo pripada krugu ekipa koje 'moraju' pobijediti. Svjestan je toga i trener Štimac, iako ne štedi pohvale na njihov račun.

'Slaven je i kao gost pokazao da ga je teško pobijediti. Osvojili su bod na Kantridi, bili blizu njega i na Poljudu. No, mi moramo ići na pobjedu. Tri boda bi nas značajno pogurala', rekao je Štimac.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

I ne pili naopako, poslije reprezentativne stanke ih čeka paklen raspored. Tri gostovanja pa domaća s Dinamom, teško je moglo biti teže.

'S obzirom na raspored dobro će nam doći ta stanka da malo konsolidiramo redove. Neće biti lako, ali na muci se poznaju junaci', dodao je Štimac.

Nekih iznenađenja u sastavu danas ne bi trebalo biti. Standardna formacija 4-2-3-1 s Krstanovićem u napadu te brznacima Čirjakom, Gabrićem i Terkešom iza njegovih leđa. U srcu obrane će opet biti Ješe i Jerbić, što se čini najsretnijim rješenjem.

Nekoliko igrača je na listi izostanaka, no pitanje je bi li tko osim Hrgovića konkurirao za nastup od početka. A, njega ionako nema još od zime...

Slaven je napravio veliki posao pobjedom protiv Lokomotive u prošlom kolu. Sa sedam bodova više od Zadra lakše dišu, no svjesni su da prostora za opuštanje nema. Lako se prednost istopi...

'Bit će to teško gostovanje iako su Zadrani posljednji, jer njima je pobjeda imperativ. Nama je utakmica također važna i ostvarimo li pobjedu bodovi će imati dvostruko značenje. Želimo li do uspjeha moramo igrati kao kod kuće uz maksimalno zalaganje i veliku koncentraciju. Budemo li na svom nivou tada ne strahujem za rezultat', naglasio je trener Ante Čačić i dodao:

'Zadrani su jači nego u jesenskom prvenstvu, Štimac ih je jako mobilizirao i zato moramo biti oprezni.'

Iskusni Vugrinec je ostao kod kuće, njega će Čačić očito koristiti u domaćim utakmicama. I kod njih je formacija standardnih 4-3-3, iako Ozobić nije pravi napadač te više djeluje iz drugog plana kao kreator.

Od važnih igrača nema samo ozlijeđenog stopera Edsona, no već su se Fuštar i Grgić navikli igrati u tandemu.