Legalni cirkus

Stiglo je objašnjenje iz HRS-a; evo zašto je u teškom porazu od Hrvatske Amerikanac izabran za igrača utakmice!

  • V.R.
  • Zadnja izmjena 16.01.2023 13:36
  • Objavljeno 16.01.2023 u 13:13
Bionic
Reading

Nakon što je u utakmici 2. kola Svjetskog prvenstva reprezentacija Hrvatske uvjerljivo nadigrala SAD 40:22 mnoge je iznenadio podatak tko je izabran za najboljeg pojedinca susreta

Naime, usprkos uvjerljivoj pobjedi Hrvatske za najboljeg igrača utakmice izabran je igrač SAD-a Gary Hines koji je zabio šest golova iz sedam pokušaja. Ostavio je dobar dojam, ali mnogima u prvi tren nije bilo jasno zašto je najboljeg igrača utakmice službeno izabran član uvjerljivo poražene momčadi?

>> Mislili smo da nas više ništa ne može iznenaditi kada je u pitanju IHF, ali nakon utakmice Hrvatske i SAD-a uslijedio je - šok

Odmah su krenule kritike prema čelnicima IHF- a koji su tako nešto dozvolili.

Kako je moguće da najbolji nije izabran iz hrvatskih redova gdje je primjerice Igor Karačić zabio osam golova?

Iz Hrvatskog rukometnog saveza stiglo je kratko objašnjenje na tu temu:

'Nastavno na netočne napise u dijelu medija, koristimo priliku informirati Vas da na ovom Svjetskom prvenstvu igrača utakmice ne biraju članovi Svjetske rukometne federacije (IHF- a). Najboljeg igrača utakmice biraju navijači glasanjem putem aplikacije i/ili službene web stranice IHF– a', piše u kratkom dopisu.

No, tu također treba dodati kako je taj isti IHF odobrio takav sustav glasovanja, a nitko nije mislio na to da nema smisla izabrati najboljeg igrača kao je momčad uvjerljivo poražena. Da je utakmica bila u egalu nitko ne bi prigovorio, a ovako smo dobili novi cirkus.

  • +33
Hrvatska - SAD, SP u rukometu 2023. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal