Gazzetta doznaje

Stigla nova transfer bomba o Marcelu Brozoviću uz zanimljive detalje o njegovu menadžeru; vjerojatno u ljeto napušta Inter, a zna se i razlog

20.05.2021 u 12:24

Bionic
Reading

Već mjesecima se piše kako bi hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović, kojem ugovor s Interom istječe u ljeto 2022. godine, vrlo brzo mogao promijeniti klub

Ako je za vjerovati dobro upućenim novinarima talijanske La Gazzette dello Sport 28-godišnji Marcelo Brozović već u ljetnom prijelaznom roku mogao bi napustiti Inter, nove prvake talijanske Serie A.

A sve je krenulo od toga da su talijanski mediji doznali kako je novi Brozovićev menadžer njegov otac Ivan koji za koji dan stiže u Milano na sastanak s čelnicima Intera. Navodno je Marcelo Brozović raskinuo suradnju s Miroslavom Bičanićem, njegovim dosadašnjim menadžerom, ali se kako doznajemo i to zakompliciralo.

Naravno, prva tema razgovora vjerojatno će biti produženje ugovora, a samim time i jasno puno bolji uvjeti za Marcela kojem ugovor s Interom istječe u ljeto 2022. godine. No, nakon ovakve sezone logično je da će tražiti i puno bolji ugovor i pitanje je kako će sve završiti…

'Ako pregovori između Brozovićevog oca (menadžera) i Intera oko novog ugovora propadnu, hrvatski nogometaš biti će bliže odlasku PSG', piše između ostalog Gazzetta.

Naravno, obzirom da vrijeme curi da su sve opcije u igri pa tako i odlazak iz Intera. Ponuda za takvog veznog igrača koji u prosjeku pretrči oko 12 km po utakmici (rekorder Serie A), koji igra u životnoj formi i koji je jako važan u igri hrvatskog izbornika Zlatka Dalića - sigurno ne nedostaje. Još prije mu se divio i Zinedine Zidane koji ga je vidio kao savršeno rješenje u Real Madridu u veznom redu, ali problem je bila odšteta. Prema sadašnjem ugovoru Brozović ima klauzulu prema kojoj odšteta za njega iznosi 60 milijuna eura (prema Transfermarktu vrijedi 40 milijuna eura, op.a.).

Tako se doznaje da je jako ozbiljno zagrizao za njega moćni francuski Paris Saint Germain – koji ga je želio i prošle godine, ali je sve propalo - a od prije je poznato kako je na meti nekih moćnih engleskih klubova. Ukratko, PSG-u neće biti problem platiti odštetu, a obzirom da slažu momčad koja će napasti titulu prvaka Europe jasno je da žele kupiti sve što mogu.