SLUČAJ SAN SIRO

Stigla kazna za divljanje huligana, Hrvatska dobro prošla!

12.12.2014 u 17:10

Bionic
Reading

Disciplinska komisija Uefe kaznila je HNS s 80 tisuća eura i zatvaranjem dijela tribine od barem osam tisuća mjesta na sljedećoj kvalifikacijskoj utakmici, zbog incidenata na utakmici na San Siru

Disciplinska komisija ovu je kaznu odredila zbog rasističkog ponašanja navijača, bacanja predmeta te nereda među navijačima.

'Nažalost, dogodilo se ono čega smo se bojali nakon Milana, a to je da ćemo po prvi puta na utakmici hrvatske reprezentacije imati zatvoren dio tribine. Po tko zna koji puta, hrvatski nogomet plaća visoku cijenu huliganizma, a ovoga puta ispaštat će i navijači. Iz teksta odluke Disciplinske komisije može se zaključiti kako se radi o posljednjem upozorenju prije uistinu drastične kazne', službena stranica HNS-a prenosi izjavu izvršnog predsjednika HNS-a Damira Vrbanovića koji je dodao:

'Hrvatski nogometni savez najoštrije osuđuje huliganizam, i još jednom pozivamo sve faktore hrvatskog društva da nam se pridruže u borbi protiv rasizma, nasilja i drugog protupravnog ponašanja na nogometnim stadionima jer je to u interesu hrvatskog nogometa, ali i društva.'

Iako su u HNS-u razočarani ovakvom kaznom, treba reći da i nije pretjerano visoka, s obzirom na razvoj događaja te večeri. Očito je Uefa uzela u obzir sve propuste talijanskog organizatora utakmice kao glavnog krivca, koji je omogućio huliganima nesmetani ulazak na stadion, s ogromnim pirotehničkim arsenalom.