SP U STEPU

Step by step u formaciji Taxi do zlata

20.12.2011 u 14:46

Bionic
Reading

Članovi zagrebačke plesne skupine Step by step na najvećoj priredbi osvojili jednu zlatnu, jednu srebrnu i dvije brončane medalje

Sa Svjetskog prvenstva za djecu, juniore i seniore u stepu i show danceu u Riesi nedaleko od Dresdena članovi zagrebačkog plesnog studija Step by step vratili su se s jednom zlatnom, jednom srebrnom i dvije brončane medalje.

Natjecanje je 15. put zaredom održano u Riesi, a njime je obilježena i 30. obljetnica Svjetskog plesnog saveza (kratica IDO prema engleskom nazivu International Dance Organization), koji okuplja 70 zemalja članica. Na jubilarnom prvenstvu sudjelovalo je više od četiri tisuće natjecatelja iz 35 zemalja s četiri kontinenta: Azije, Afrike, Amerike i Europe.

U koreografiji Jasminke Zajec u dječjoj konkurenciji do 11 godina formacija Taxi osvojila je zlato, mala skupina Step-hip-hop sa sedam plesača osvojila je srebro, a Maja i Petra Zajec broncu u paru.

U juniorskoj konkurenciji (natjecatelji od 12 do 15 godina), u koreografiji Štefice Steković, juniorski trio Fran Žugić, Tamy Zajec i Laura Čehulić osvojili su peto mjesto, formacija 4. Istodobno, mala skupina Americano osvojila je brončano odličje.

Međutim, u najjačoj konkurenciji na svijetu tu nije bio kraj pothvata članova Step by stepa.

'U seniorskom natjecanju posebno zapažena i efektna formacijska koreografija '2 Cellos for Jackson' bila je sedma, mala skupina Proud Marry šesta, a par Marko Šobak i Vendy Zajec četvrti', istaknula je plesna pedagoginja i umjetnička voditeljica plesnog studija Step by step Jasminka Zajec.

U Riesi su joj čestitali čak i suci.

'Amerikanka mi je rekla kako joj je baš drago što smo, eto, došli i do zlata', otkrila je Jasminka Zajec.

Plesni studio Step by step ima 800 članova, koji vježbaju u Srednjoj školi Sesvete te osnovnim školama Jelkovec, Retkovec, Sopnica, Brestje, A. B. Šimić, Antun Mihanović, A. G. Matoš, Stenjevec i Dragutin Tadijanović. Prvi i najveći punkt plesnog studija Step by step je u OŠ Antuna Mihanovića.

Polaznici vježbaju pod nadzorom trenerica Jasminke Zajec, Štefice Steković, Ivane Miličević, Marije Luter, Jasminke Žuglić i Tanje Skubic-Pipinić te studentica Tamare Kranjčić, Vendy Zajec, Ive Anić, Maje Mavar, Barbare Marković i Marijane Panijan.

U plesnom studiju Step bay step natjecatelji stječu široku plesnu kulturu. Uče ritmiku i ples, društvene plesove, osnove ritmičke gimnastike, step tehniku, jazz dance i moderne plesne tehnike.

Čak 15 članova Step by stepa istodobno pohađa i srednju plesnu školu. To su Fran Žuglić, Laura Čehulić, Ivan Čukelj, Laura Ivec, Tamy Zajec, Karla Šilović, Ana Gabud i Petra Ivančić. Sve to uz redovno školovanje.

'Najuspješnije zemlje prema broju osvojenih medalja u Riesi bile su Švicarska i Kanada, a iza njih bile su Italija, Češka i Hrvatska, koja se isticala originalnošću ideja i koreografijom. Odličnim plesačima i koreografijama, a dakako i rezultatima, odskakale su i velike plesne zemlje Rusija i Sjedinjene Američke Države', zaključila je izvještaj sa Svjetskog prvenstva Jasminka Zajec.

Step by step zahvaljuje na potpori Hrvatskom saboru kulture, Gradskom uredu za socijalnu skrb, Turističkoj zajednici grada Zagreba i Uredu gradonačelnika.