TKO VISOKO LETI...

Stahovski se brzo prizemljio: Baš sam igrao glupo

29.06.2013 u 11:49

Bionic
Reading

Ukrajinski tenisač Sergij Stahovski je, kao i mnogi drugi, bio 'junak samo za jedan dan'. Nakon što je uz senzacionalnu igru Rogera Federera izbacio iz Wimbledona u 2. kolu, pao je na prvom sljedećem ispitu

Austrijanac Jürgen Melzer ga je pobijedio sa 6-2, 2-6, 7-5, 6-3 i 116. tenisač na svijetu se tako morao oprostiti od Wimbledona. Nakon meča je bio razočaran prvenstveno samim sobom, ali i situacijom koja se stvorila oko njega nakon slavlja protiv Federera.

'Ma, ne tražim nikakve alibije, jer sam jedino sam kriv za poraz od Melzera. No, stvorila se za mene strašna situacija nakon pobjede protiv Federera. Novinari su me doslovno 'rastegnuli' na sve strane. Svi su htjeli sa mnom pričati. Iskreno, nisam na to naviknut i to mi je oduzelo mnogo energije i vremena,' rekao je Ukrajinac i dodao:

'Ali, ja sam kriv, imao sam glupu taktiku protiv Melzera. Bio sam opčinjen onim što sam napravio protiv Federera, pa sam sve mislio reprizirati protiv Melzera. A, to nije išlo. Morao sam mijenjati taktiku i bilo bi bolje. Ovako sam vrlo brzo otišao s turnira nakon te velike pobjede,' završava Stahovski koji je svoj prvi ATP naslov osvojio u Zagrebu nakon što je u glavni turnir bio ušao s oznakom 'sretnog gubitnika'.