SVAKA ČAST

Srpski tenisač Novak Đoković ispisao povijest Roland Garrosa; nadmašio je 'kralja zemlje' Rafaela Nadala, ali i Rogera Federera

05.06.2021 u 18:06

Bionic
Reading

Najbolji tenisač svijeta Srbin Novak Đoković plasirao se u osminu finala Roland Garrosa nakon što je pobijedio Litvanca Richardasa Berankisa 6:1, 6:4, 6:1 za samo sat i pol igre

Đoković je prvi igrač u povijesti koji je 12. godinu zaredom izborio osminu finala Garrosa, a Rafael Nadal i Roger Federer to su učinili po 11. puta u razdoblju od 2005. do 2015.

Srpski tenisač lovi svoj 19. Grand Slam, ali tek drugi Roland Garros, s kojim bi došao korak do Švicarca i Španjolca koji su osvajali 20 puta četiri najveća turnira.

'Možda je za one koji su to gledali izgledalo jednostavno, ali nije bilo. Uvjeti su bili drugačiji. Kako se kaže na francuskom ... odskok je bio niži. Mislim da sam se dobro snašao', izjavio je Đoković koji u meču nije bio suočen niti s jednom break loptom, a u tri ovosezonska susreta u Parizu suparnicima je dozvolio tek 23 gema.

Đoković će u osmini finala igrati s 19-godišnjim Talijanom Lorenzom Musetijem, koji je izbacio sunarodnjaka Marca Cecchinata i kojem je ovo prvi Grand Slam u životu.