TREĆA SREĆA

Srpski poduzetnik ne odustaje od stvaranja svoje momčadi u Formuli 1!

11.07.2017 u 08:41

Bionic
Reading

Iako su mu propala već dva pokušaja da uđe u Formulu 1, Zoran Stefanović ovih se dana sastao s Rossom Brownom i planira 2019. godine napokon sa svojom momčadi ući u sport...

Stefanović je pokušao 2010. godine nakon povlačanja Toyote iz sporta oformiti Stefan GP, srpsku momčad koja se nadala ulasku u Formulu 1, ali FIA je tada odbila ambicioznog srpskog poduzetnika koji već dugo sanja o ulasku u elitno automobilističkog natjecanje.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Azerbajdžana Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prije tri godine pisalo se o pokušaju Stefanovića da preuzme momčad Marussije koja se uoči ove sezone raspala, a sada su opet aktualizirane glasine o kreiranju srpske momčadi u Formuli 1, doduše sa sjedištem u talijanskoj Parmi i zasad s nepoznatim imenom.

'Došao sam se naći s Rossom Brawnom, jer pokrećem ekipu Formule 1 u Italiji,' objasnio je za Autosport Stefanović tijekom F1 vikenda na Red Bull Ringu.

Biznismen koji u svojem vlasništvu ima projektantsku firmu pokušat će u godinu dana postaviti na noge svoju momčad pa ući u sport 2019. godine. No, još uvijek problem ostaje 'zeleno svjetlo' FIA-e koja mora odobriti proširanje Formule 1 za jednu ili više momčadi, no novi vlasnici sporta nagovijestili su da bi se to moglo dogoditi...