PROTIVNIK PRIDEOVA

Srpski nogometaš o gayevima: To je bolest koju ne treba promovirati

05.08.2013 u 19:21

Bionic
Reading

Ovog vikenda u Amsterdamu je održan gay pride na kojem su počasno mjesto imali i čelnici Nizozemskog nogometnog saveza predvođeni izbornikom Van Gaalom i drugim legendama nizozemskog nogometa

Nizozemski nogomet odao je počast gay populaciji pa je tako na gay prideu koji je održan u Amsterdamu bio i izbornik nizozemske nogometne reprezentacije Louis Van Gaal, Ronald de Boer, Kluivert te mnogi drugi.

I dok su nizozemski nogometaši, bivši i sadašnji, bez ikakvog kompleksa podržali gay pride u Amsterdamu, u Srbiji je jedan bivši nogometaš, koji je dio karijere proveo u Nizozemskoj, kritizirao gay pokret.


'Vidio sam što se događalo u Amsterdamu, ali me to ne čudi jer su Nizozemci takvi. No nije mi drago da je Nogometni savez javno podržao gayeve u nogometu te da je podržao gay paradu. Poznat je moj stav da je to udaljavanje od Krista. Nadam se da se takva ideja u Srbiji nikad neće pojaviti. Moje mišljenje je da je to bolest koju ne treba promovirati. Zato kažem, ne bih volio da Srpski nogometni savez javno podrži gay pride', kazao je Mateja Kežman koji danas obnaša dužnost sportskog direktora Vojvodine, a čije rijeći prenose srpski mediji.

Louis Van Gaal na gay prideu