ZANIMLJIVA PORUKA

Srpski ministar: Ne ponašajte se kao Hrvati!

26.01.2012 u 14:21

Bionic
Reading

Dan prije povijesne utakmice u krcatoj beogradskoj Areni između rukometnih reprezentacija Srbije i Hrvatske oglasio se i ministar unutarnjih poslova Srbije Ivica Dačić

Povod su posljednji napadi srpskih huligana na hrvatske navijače u Novom Sadu te nekoliko teže ozlijeđenih Hrvata.

No, Dačić je očito između redaka na jedan način svojom čudnom izjavom poručio navijačima da ne budu kao Hrvati(?!).

'Napadi na hrvatske navijače u Srbiji su nedopustivi incidenti koji narušavaju ugled Srbije i ne smijemo se ponašamo kao oni kada naši odu tamo', rekao je kako prenosi B92 ministar Dačić, inače predsjednik Socijalističke partije Srbije, stranke Slobodana Miloševića

Dodajmo još da je Dačić pozvao hrvatsku policiju i organizatora da policiji Srbije najavi organizirane dolaske navijača kako bi ih policija Srbije mogla zaštititi.

'Spremamo se za utakmicu Srbija - Hrvatska. Naravno da se spremamo. Više ne znam ni za koga navijam', rekao je Dačić.

Kao što smo ranije pisali, objavljeno je da će u slučaju dolaska velikog broja hrvatskih navijača o njihovoj sigurnosti brinuti čak 5.000 policajaca. No, pitanje je koliko će navijača iz Hrvatske ipak odustati od puta u Beograd nakon niza incidenata, napada na navijače, gađanja automobila sjekira i kamenjem te na koncu i paljenja automobila s hrvatskim tablicama.

Čak ni posljednja uhićenja srpskih huligana sigurno ne ulijevaju povjerenje svim onima koji su željeli uživo u dvorani koja prima 22 tisuće ljudi bodriti Ivana Balića i društvo.

Iako rukometna reprezentacija Hrvatske lovi svoje prvo europsko zlato, ovaj turnir odavno, nažalost, više nema velike veze sa sportom.