UJEDINJENI RADIKALI

Srpski huligani pozvani u Poljsku na 'legalnu' makljažu

01.11.2011 u 12:31

Bionic
Reading

Radikalni poljski nacionalisti uputili su apele istomišljenicima iz ekstremističke desnice širom Europe da dođu u Varšavu 11. studenog na Marš nezavisnosti, a kao pojačanje očekuju i huligane iz Srbije

Svepoljska omladina, podmladak ultrakatoličke Lige poljskih obitelji i radikalni nacionalisti organiziraju svake godine pohod Varšavom na tamošnji nacionalni praznik na kome se redovno čuju slogani 'Poljska cijela biće bijela' ili 'Dosta židovske okupacije'. Prema pisanju beogradskog Monda, ove godine na Marš nezavisnosti, koji tradicionalno završava tučnjavama anarhista, ljevičara i desničara, pozvani su i srpski huligani, oni najradikalniji.

Prošle godine na ulicama Varšave 11. studenoga sukobilo se oko 2.000 desničara i 3.000 anarhista, aktivista za ljudska prava i simpatizera poljske ljevice, a ove godine, prema policijskim najavama, 'zaraćene' strane kao da se utrkuju tko će skupiti više istomišljenika iz Europe.

Očekuju se veliki neredi, no policija zasad ne zna koliko će uvezenih neonacističkih i ostalih radikalnih skupina stići u Poljsku. Sa sigurnošću se zna tek da će na ulicama biti izuzetno velik broj domaćih i stranih nogometnih huligana, među njima i srpski navijači.