UOČI DERBIJA ZVEZDE I PARTIZANA

Srpska policija: Glava u torbi za 26,7 kuna dnevnice

15.10.2010 u 09:57

Bionic
Reading

Problemi u srpskom nogometu se nastavljaju, srpski policajci najavili su da neće osiguravati skorašnji derbi Crvene zvezde i Partizana ukoliko im se ne povećaju plaće. Dnevnica za makljažu s bezumnim huliganima srpskim policajcima iznosi - 26,7 kuna!

Ionako turobna stvarnost srpskog nogometa, pogotovo nakon prekida kvalifikacijske utakmice za Euro 2012. u Genovi, još je više potencirana najavom policajaca da neće osiguravati susret Zvezde i Partizana ukoliko im se odmah ne povećaju plaće. Zbog događaja na Paradi ponosa, kad su nogometni huligani predvodili razbijanje Beograda i bezumne juriše na policijske kordone, pogotovo nakon kaosa u Italiji, održavanje tog derbija ionako je bilo pod znakom upitnika, a sad srpskom nogometu zapravo prijeti i slom sustava.

Prema pisanju srpskih medija, a najkonkretniji je Press, policajci su za osiguravanje gay parade i borbu protiv podivljalih huligana dobili dnevnicu od samo 400 dinara, što preračunato iznosi 26,7 kuna, a za toliko bi novca trebali držati glavu u torbi i tijekom nogometne utakmice koju redovito prate veliki neredi, brojne tučnjave i napadi na policiju.

Policajci osim povećanja plaća traže i plaćeni prekovremeni rad te nabavku bolje opreme. S obzirom da je derbi na rasporedu 23. listopada, teško je za očekivati da će utakmica biti i odigrana.