BIJEG IZ INTERA

Srna lobira za Kovačića; znate li u koje velikane ga gura?

13.11.2014 u 09:00

Bionic
Reading

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna pokazao je veliku brigu za mladog suigrača Matea Kovačića kojem je savjetovao kako mu je najbolje da napusti milanski Inter. A da uistinu Kovačić može igrati i u boljim kljubovima od Intera dokazao je u srijedu u utakmici protiv Argentine

Mateo Kovačić figurira kao jedan od najperspektivnijih mladih hrvatskih nogometaša, i zato mu je suigrač iz reprezentacije Darijo Srna sugerirao da promijeni klub. Jer - milanski Inter, iako zvuči atraktivno - ne igra onako kako bi navijači 'crno-plavih' htjeli.

'Kovačić je jedan od najboljih mladih igrača u Italiji, on je taj koji doprinosi. I ako želi uspjeti, mora promijeniti klub. Inter je daleko od svojih najboljih dana, a za Mateovu budućnost bolje bi bilo da igra u boljem klubu', rekao je Srna za klub koji je protekle tri ligaške sezone u Serie A završio kao šesti, deveti i peti.

Prema nekim napisima, tijekom ljeta interes za 20-godišnjeg Kovačića pokazali su španjolski (Real Madrid) i engleski velikani (Arsenal) - a 12 godina stariji Darijo Srna preporučio ga je Liverpoolu i Manchester Unitedu. Igrom u utakmici protiv Argentine to je i dokazao.

Očito je Srna, o čijoj su karijeri, kada je bio Mateovih godina, brinula braća Štimac (Damir i Igor), osjetio da je takvom nadarenom igraču potrebna pomoć kako bi pokazao svu raskoš svog talenta u velikanima kao što su Liverpool ili Manchester United. Iako nikad nije igrao u engleskoj ligi, Srna jako dobro zna da bi takav stil nogometa odgovarao veznjaku kao što je bivši igrač zagrebačkog Dinama.