KAKO SU 'JAMILI' REPREZENTATIVCI

Srna, Dudu i Jelavić dobitnici sezone

26.05.2011 u 19:13

Bionic
Reading

Srna, Eduardo i Jelavić ove sezone osvojili po dva trofeja, još je jedan trofej osvojio Gordon Schildenfeld (prvak Austrije sa Sturmom), dok su ostali reprezentativci ostali praznih ruku

Ove su sezone naši reprezentativci sa svojim klubovima osvojili ukupno 13 trofeja. Uz dinamovce Badelja, Vrsaljka i Tomečaka, dvostruke su krune, prvenstvo i kup, osvojili i naši dečki u Šahtaru iz Donjecka, Darijo Srna i Eduardo, te Nikica Jelavić s Glasgow Rangersom. Uz napomenu da je Jelavić osvojio Liga-kup, a ne onaj 'pravi', škotski FA kup. A 13. je trofej u rukama Gordona Schildenfelda, koji je sa Sturmom postao austrijski prvak.

Osim klupskih trofeja, spomenimo i jedan pojedinačni - Ivan Perišić je najbolji strijelac Belgije (22 pogotka) i svojim je učinkom u Bruggeu privukao pozornost većih klubova, pa je tako potpisao petogodišnji ugovor s njemačkim prvakom Borussijom iz Dortmunda.

Gubitnik sezone svakako je naš prvi vratar Vedran Runje, koji je s Lensom ispao iz francuske prve lige. Zanimljivo je da "Crottenham", kako neki zovu Tottenham (Modrić, Ćorluka, Kranjčar, Pletikosa), nije bio ni blizu trofeja, a od spomenutog kvarteta veliki su gubitnici Pletikosa i Kranjčar, koji su dobivali minutažu na kapaljku. Među gubitnicima je i Josip Šimunić, kojega proljetos nije bilo u sastavu Hoffenheima, zbog svađe s klupskim čelnicima.