EKIPNO EP

Srebrni olimpijac preko Sofije traži put do Rija 2016. godine

05.03.2014 u 13:09

Bionic
Reading

Hrvatske gimnastičarke i gimnastičari saznali su s kojih će sprava startati na ovogodišnjem Europskom ekipnom prvenstvu u Sofiji.

Ždrijeb je seniorkama čije je EP od 12. do 18. svibnja, dodijelio skupinu 2 sa Slovenijom i Srbijom, te start na dvovisinskim ručama, a juniorkama istu spravu u skupini 3. Nastupit će 155 seniorki iz 37 država (27 ekipe), dok je kod juniorki prijavljeno 148 gimnastičarki iz 31 zemlje (26 ekipa).

Europsko prvenstvo gimnastičara održava se od 19. do 25. svibnja, a hrvatska momčad biti će u kvalifikacijskoj skupini 2 s Litvom i krenuti će s karikama. Prijavljeno je 178 seniora iz 39 zemalja (37 ekipa), te 156 juniora iz 36 zemalja (31 ekipa). Ovo je ujedno i izborno natjecanje za 1. Europske igre koje će se održati u Bakuu.

U Sofiji će Hrvatska imati i četvero sudaca. Mario Vukoja je supervisor za parter, dok su E suci Boris Čulin, Nenad Solar, Dunja Lederer i Julija Ljubančić.

'Očekivao sam da će mi puno teže biti vratiti višeboj koji nisam natjecao više od dvije godine, ali možda mi je lakše jer znam sve elemente, ne moram učiti puno toga novoga. Pojačavao sam svoje dvije najjače sprave - konja s hvataljkama i parter na kojima mi je cilj europsko finale. A u njemu, znate da je sve moguće... Višeboj će mi pak biti prvi korak prema Olimpijskim igrama u Riu 2016', komentirao je srebrni hrvatski olimpijac Filip Ude.

Međunarodna gimnastička sezona za Hrvatsku kreće od slijedećeg tjedna. Od 13. do 15. ožujka u Cottbusu je na rasporedu Svjetski kup gdje ćemo imati jaku reprezentaciju.