ŽALBA PRED SUDOM

Srbija ostaje bez zlatne olimpijske medalje?; 'Ono je bila pljačka!'

  • Autor: D. S.
  • Zadnja izmjena 08.09.2016 13:47
  • Objavljeno 08.09.2016 u 13:47
Davor Štefanek i Migran Arutyunyan

Davor Štefanek i Migran Arutyunyan

Izvor: Reuters / Autor: Toru Hanai

Srbija je na Olimpijskim igrama osvojila osam medalja od čega dva zlatna odličja, ali Armenci osporavaju jednu najsjajniju kolajnu, onu koja je pripala hrvaču Davoru Štefaneku

Štefanek je osvojio zlato nakon što je u finalu u kategoriji do 66 kilograma grčko-rimskim stilom svladao armenskog predstavnika Migrana Artjunjana.

No u armenskoj reprezentaciji nisu se složili s takvim ishodom, vjeruju da je zlato trebalo pripasti njihovom borcu pa cijeli slučaj odlazi na Sportski arbitražni sud.

'Bili smo svjedoci sudačke farse i ne možemo ostati ravnodušni. Idemo pred Sud u Lausanni. Vidjeli ste finalnu borbu Arutjunjana i nemoralan način na koji mu je oduzeta pobjeda. Sada radimo sve da je vratimo, uložili smo žalbu i čekamo rezultate. Poslali smo dokumente i video zapise i obrađuju se', rekao je glavni tajnik Olimpijskog odbora Armenije Gračja Rostomjan, a njegove riječi prenosi kurir.rs.

'Ne želim slušati isprike. Ono je bila pljačka i najgora stvar koju su mogli napraviti sportašu koji je u tu medalju uložio 15 godina života', rekao je armenski hrvač.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!