JE LI TO IZVEDIVO?

Srbija na dnu, ali ima plan kako se dokopati Eura!

30.03.2015 u 09:38

Bionic
Reading

Kapetan Srbije Branislav Ivanović vjeruje da se njegova izabrana vrsta može plasirati na europsku nogometnu smotru i nakon novog poraza kod Portugala...

Srpski nogometaši nižu neuspjehe u kvalifikacijskom ciklusu za sljedeći Euro. U dosadašnjem tijeku turnira imaju tek jedan osvojeni bod, uz bolan poraz od Danske kod kuće te oduzete bodove nakon kaosa protiv Albanije.

Protiv Portugala u nedjelju Srbija je morala tražiti pobjedu kojom bi oživjela svoje izglede za odlazak dalje, no Ronaldo, Coentrao i društvo slavili su 2:1, a nije pomogao ni pogodak Nemanje Matića škaricama.

Sada Srbi zaostaju čak šest bodova za rivalima iz Albanije na trećem mjestu i izgledi su im minimalni. Ipak, u momčadi se ne predaju.

'Morat ćemo negdje napraviti 'brejk' i na strani osvojiti bodove. Cilj mora biti devet bodova iz preostale četiri utakmice - to je minimum koji bi nam dao nadu da se možemo naći na Europskom prvenstvu,' prenosi Mondo izjavu kapetana Branislava Jovanovića koji se nada popravku protiv Danske:

'Neke stvari moramo mnogo, mnogo bolje. Sada ćemo igrati tešku utakmicu protiv Danske, u nezgodnoj smo situaciji, ali taj duel je za nas finale, doduše kao što je bio i s Portugalom, ali definitivno je da nam je susret s Danskom posljednja šansa.'

EP kvalifikacije

Skupina I

Albanija - Armenija 2:1
Portugal - Srbija 2:1
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Portugal 4 3 0 1 9
2. Danska 4 2 1 1 7
3. Albanija 3 2 1 0 7
4. Srbija 3 0 1 2 1
5. Armenija 4 0 1 3 1

Sljedeće utakmice

13.6. Armenija - Portugal
13.6. Danska - Srbija
4.9. Danska - Albanija