BLATTER U SRBIJI

Srbija bi u Banju Luku ako FIFA prizna Kosovo?!

12.06.2013 u 19:40

Bionic
Reading

Tomislav Karadžić, predsjednik Nogometnog saveza Srbije, tražio je dozvolu od Seppa Blattera, predsjednika Fife, da reprezentacija Srbije u kolovozu ove godine odigra utakmicu u Banjoj Luci (BiH)

'Nadamo se odgovoru, i to što prije. Naravno, utakmica bi se igrala uz suglasnost Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. Ovakve stvari se rješavaju da nitko ne bude previše zadovoljan, ali ni nezadovoljan', naglasio je Karadžić.

Kako pišu mediji u Srbiji, nastup popularno zvanih 'orlova' u Banjoj Luci bio bi svojevrstan kompromis za ustupak selekciji Kosova, kojoj bi FIFA uskoro mogla dati odobrenje za igranje međunarodnih prijateljskih utakmica.

'Do kraja listopada imamo vremena naći način da se mladim igračima iz vašeg susjedstva omogući igranje nogometa. U rujnu će predsjednik FSS imati sastanak sa svojim prijateljem s Kosova, plan postoji, ali ne možemo o detaljima jer se radi i o političkom problemu, moramo ići korak po korak i nadam se da ćemo pred kraj godine moći reći nešto više na ovu temu. Potrebno je samo malo strpljenja i solidarnosti', rekao je Blatter za vrijeme posjeta Srbiji, gdje je razgovarao i s premijerom Ivicom Dačićem. Tema njihova razgovora bili su sportsko-politički problemi u regiji.

Blatter je također apelirao kod Dačića da pomogne kako bi se zajedno s FSS-om našlo rješenje da mladi ljudi s Kosova i Metohije mogu igrati nogomet. I to na međunarodnoj razini.