ŠTO JE TO RADIO KLIČKO?

'Sramota za boks, jedan od najgorih mečeva ikad!'

30.11.2015 u 12:53

Bionic
Reading

Hrvatski trener Leonard Pijetraj nije mogao sakriti razočaranje viđenim u meču za titulu teškaškog prvaka svijeta, u kojem je Tyson Fury oteo naslov Vladimiru Kličku...

Dvoboj u kojem je palo vrlo malo međusobnih udaraca možda je na kraju ponudio senzaciju i novog vladara nakon više od devet godina, no kvalitetom nije oduševio. Stručnjaci nisu impresionirani viđenim u Düsseldorfu, jer ako su borci u stanju pjevati, plesati i držati duge govore nakon 12 rundi boksanja, onda je jasno da u ringu nisu dali sve od sebe.

'Sramota za boks, očajne izvedbe oba boksača. Dobro je da se nešto mijenja, ali nije Tyson Fury nikakva dobro reklama za boks. To je antireklama. Ovo je bio jedan od najgorih mečeva koje sam gledao u životu,' analizirao je za RTL boksački trener Leonard Pijetraj koji se pita što je to Kličko radio u ringu:

'Kličko, s takvim renomeom, ne bi si smio ovo dozvoliti. Nismo vidjeli niti na trenutke nikakvu boksačku kvalitetu. Ovo je sam potvrda da ovi boksači zapravo imaju sreće jer nemaju nikakvu konkurenciju.'

Pijetraj je također optužio 39-godišnjeg Ukrajinca da je ziheraš i živi u strahu od nokauta te zbog toga nije pravi boksački prvak.

'Jeftino je izgubio titule,' kaže trener kojem je trenutno glavna uzdanica mladi Filip Hrgović, aktualni prvak Europe u teškoj kategoriji.