NEVJEROJATNA GLUPOST

Sramota koga su proglasili boljim vozačem od Alonsa!

26.11.2013 u 10:42

Bionic
Reading

Britanski Guardian napravio je ljestvicu F1 vozača u sezoni 2013. po kojoj se Fernando Alonso nalazi čak i iza netalentiranog Maxa Chiltona

Sezona Formule 1 je završila i sljedećih tjedana uslijedit će brojne analize kojima će specijalizirani F1 mediji i novinari zabavljati svoje čitatelje tijekom zimske stanke. No, jedna takva analiza britanskog Guardiana izazvala je negodovanje ljubitelja elitnog automobilističkog natjecanja, jer je prilično pristrana i jednostavno ne drži vodu.

Naime, Guardian je poredao vozače Formule 1 prema kvaliteti njihovih nastupa ove sezone. Na prvom mjestu očekivano je Sebastian Vettel, pobjednik 13 utrka, a drugo i treće mjesto pripalo je Romainu Grosjeanu i Nici Hulkenbergu, vozačima koji su ugodno iznenadili. Takav poredak se može prihvatiti, ali ono ispod definitivno ne.

Iako je vozio sjajno u većini utrka ove sezone, prema Guardianu Fernando Alonso nalazi se tek na 12. mjestu! Ispred njega je čak i Max Chilton, očajni britanski vozač Marussije, kojem je tata kupio mjesto u Formuli 1, a Jules Bianchi ga je s lakoćom ostavljao iza sebe na svakoj utrci.

Osim očajnog Chiltona, ispred Alonsa još su i Daniel Ricciardo koji nije napravio gotovo ništa, osim što je dobio mjesto u Red Bullu sljedeće sezone te Mark Webber koji u šampionskom bolidu nije uspio niti jednom pobijediti.

'Bio je konstantan, ali nije bio inspiriran kao prošlih godina,' stoji u Guardionovom neuvjerljivom objašnjenju Alonsove pozicije.

Iako je tek jednom osvojio bodove, Valtteri Bottas je na nerealnom petom mjestu, a na samom dnu nalazi se Pastor Maldonado, kao i Sergio Perez, koji je definitivno više pokazao od nekolicine vozača ispred njega.

Ljestvica F1 vozača u 2013. godini prema Guardianu:

1 Sebastian Vettel – Red Bull
2 Romain Grosjean – Lotus
3 Nico Hulkenberg – Sauber
4 Nico Rosberg – Mercedes
5 Valtteri Bottas – Williams
6 Kimi Raikkonen – Lotus
7 Jules Bianchi – Marussia
8 Daniel Ricciardo –Toro Rosso
9 Lewis Hamilton – Mercedes
10 Mark Webber – Red Bull
11 Max Chilton – Marussia
12 Fernando Alonso – Ferrari
13 Paul di Resta – Force India
14 Jenson Button – McLaren
15 Felipe Massa – Ferrari
16 Adrian Sutil – Force India
17 Jean-Eric Vergne – Toro Rosso
18 Giedo van der Garde – Caterham
19 Esteban Gutiérrez – Sauber
20 Sergio Pérez – McLaren
21 Charles Pic – Caterham
22 Pastor Maldonado – Williams