TORCIDA UZVRAĆA ŠTIMCU

'Sramota je da nas proziva gost crnih kronika'

20.02.2009 u 21:20

Bionic
Reading

Udruga navijača Hajduka oglasila se nakon medijskih izjava Igora Štimca koje je aktualni predsjednik Udruge prvoligaša izrekao za vrijeme okruglog stola u organizaciji Europskog pokreta Split. Predstavnici navijača splitskog kluba reagirali su na svojoj web stranici sljedećim priopćenjem:

'U svojem radu KN Torcida nikada nije zagovarao nikakve oblike nasilja, dapače među prvima smo pozdravili Zakon o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima u čijoj izvedbi aktivno sudjelujemo od prvoga dana, upravo na suzbijanju i prevenciji nasilja na stadionima. Isto tako o našem humanitarnom radu mogle bi se napisati desetine stranica (dobrovoljno darivanje krvi, obilježavanje smrti tragično nastradalih vatrogasaca s Kornata, aktivan angažman u preoblikovanju HNK Hajduk, akcija Torcida za Vukovar - doniranje novčane pomoći najugroženijim vukovarskim obiteljima...) gdje smo kroz takve i slične primjere nastojali pokazati svim navijačima, ali i javnosti, pozitivne doprinose jedne navijačke skupine široj društvenoj zajednici. Pa ipak, sudeći prema izjavama gospodina Štimca, mi smo upravo najveći krivci za sve oblike nasilja koji se događaju na sportskim objektima. Tragikomična je činjenica da takve riječi dolaze iz usta čovjeka koji je upravo svojim postupcima nebrojeno puta pokazao cijeloj javnosti uljuđene norme ponašanja. Nama njegove izjave o životinjskom ponašanju navijača ne predstavljaju ništa drugo nego krajnji oblik licemjerstva'.

Koliko god je utakmica dvaju najvećih suparnika mamac za navijačka dokazivanja, ono što se sprema u Splitu u klubu navijača Torcida žele zadržati kao iznenađenje svima koji će u nedjelju biti na Poljudu, no 'procurilo' je da će svi navijači Hajduka dobiti bijeli balon i tako ambijent derbija učiniti veličanstvenim.

'Sve što već danima pripremamo želimo da ostane kao iznenađenje. Naša je obveza bodriti Hajduk na najdostojniji način. Apeliramo i ovom prilikom na gledatelje da na teren i tartan stazu ne bacaju bengalke niti zapaljiva sredstva. Neka ovaj derbi bude upamćen kao derbi bez baklji', rekao je Dado Lelas, glasnogovornik Torcide, a prenose Sportske novosti