JE LI TO POŠTENO?

Sramota iz Italije! Kaznili i žrtvu rasizma

26.02.2013 u 20:11

Bionic
Reading

Disciplinska komisija Lege Calcio kaznila je milanski Inter sa 50.000 eura zbog rasističkog vrijeđanja njegovih navijača spram Milanovog nogometaša Marija Balotellija...

Do uvreda na račun tamnoputog napadača Milana, a bivšeg igrača Intera (2006.-2010.) došlo je u velikom gradskom derbiju između Intera i Milana prošle nedjelje, igranog u sklopu 26. kola Serije A (1:1).

Lega Calcio je u obrazloženju kazne navela kako su Interovi navijači rasistički vrijeđali Balotellija u nekoliko navrata tijekom susreta, kako su razvili vrijeđajuće transparente spram Milanovih navijača i igrača, kao i da su laserima ometali suparničke igrače.


Podsjećamo, ranije ovog mjeseca Inter je također kažnjen s 15.000 eura zbog rasističkog vrijeđanja njihovih navijača spram Balotellija u utakmici protiv Chieva.

Kaznu u 'derbiju della Madonnina' nisu izbjegli niti Milan ni sam Balotelli. Milan je kažnjen s 10.000 eura zbog činjenice da su njihovi navijači razvili vrijeđajuće transparente spram suparničkog kluba i igrača, a Balotelli sa jednakom svotom zbog vuglarne geste spram Interovih navijača (hvatanje za međunožje) na kraju susreta pri izlasku s travnjaka.