RUŽNA UVERTIRA

Sramota huligana i u Luksemburgu; sukob frakcija Boysa!

23.07.2015 u 16:28

Bionic
Reading

Nije moglo bez huliganskih ispada ni u Luxemburgu. Prije uzvratne utakmice drugog pretkola Lige prvaka između Fole Esch i Dinama (završilo 0:3) došlo je do sukoba navijača hrvatskog prvaka

Dan prije nego što će Disciplinska komisija UEFA-e objaviti kako je kaznila Hrvatski nogometni savez zbog svastike na Poljudu dogodila se nova sramota.

Ovoga puta u akciji su bili Dinamovi 'navijači'. Kako piše Luxemburger Wort oko 19 sati došlo je do fizičkog obračuna dviju frakcija Boysa, one koja podržava izvršnog predsjednika Zdravka Mamića i ona koji ga ne želi u maksimirskom klubu.

U sukobu je sudjelovalo na desetke osoba, udaralo se sa svih strana, bacalo kamenje, boce i drugi predmeti, a na kraju je intervenirala policija.

Epilog je bio par krvavih glava, uhićeno je oko 20 huligana, a oštećena su i dva automobila sa zagrebačkim registracijama

Isti medij piše kako je policija dobila upozorenje o mogućnosti dolaska huligana, njih oko 200, novinar navodi kako to upozorenje nije bilo neutemeljeno, kako je navijačka skupina Bad Blue Boys poznata po rasističkom i nasilnom ponašanju te pirotehnici za vrijeme utakmice.

Netko je i snimio sukob