MIZERIJA

Sramota! Evo koliko će Barakude 'zaraditi' osvoje li naslov europskog prvaka

15.01.2024 u 11:51

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u utorak s početkom u 20:15 u Zagrebu igra finale Europskog prvenstva protiv Španjolske. Pobjednik osim naslova europskog prvaka osvaja i vizu za Olimpijke igre kojima će ovo ljeto domaćin biti Pariz

Kada je novčana nagrada namijenjena prvacima Europe u pitanju ona je sramotna i iznosi svega 40 tisuća eura. Toliko će krovna europska vaterpolska organizacija (LEN) izdvojiti za najbolje u Europi.

Mizerno, podcjenjivački i sramotno. Za usporedbu recimo kako nogometnog prvaka Europe koji se domogne titule ovog ljeta Njemačkoj očekuje 28,5 milijuna eura.

Fiba je košarkaškog prvaka svijeta nagradila s 2, 5 milijuna dolara, a prvaci Europe u odbojci dobili su pola milijuna dolara, piše portal 24 sata. Vaterpolo nema planetarnu popularnost poput ostalih ekipnih sportova, ali ovakva novčana nagrada pokazuje da do vaterpola nije stalo niti onima koji od njega najbolje žive, čelnim Ljudima LEN-a.

  • +41
Hrvatska - Mađarska, EP vaterpolo, polufinale, 14.1.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL
  • +11
Slavlje hrvatskih vaterpolista nakon plasmana u finale Europskog prvenstva Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL