MARKO MLINARIĆ

'Spursi su za Niku stavili drsku cijenu'

03.07.2011 u 14:47

Bionic
Reading

Niko Kranjčar zasad ima jednu pravu, veliku i opipljivu ponudu. Riječ je o Dinamu iz Kijeva, stalnom sudioniku Lige prvaka

Niko Kranjčar (26) još se odmara od 'naporne sezone', kako se sam znao šaliti. Prošle jeseni i ovog proljeća uglavnom je živio na klupi i tribini White Hart Lanea, dok je u dresu reprezentacije blistao.

Usudili bi se ustvrditi da Niko nikada nije bio bolji, a ne igra, dok je nekada igrao, a da to možda formom nije zaslužio. I to je taj paradoks!

Na sjeveru Londona, u domu Tottenham Hotspura, čini se, velika je konfuzija. Predsjednik Daniel Levy, uspješan biznismen, još dvoji: treba li prodati najbolje nogometaše ili pak sačuvati okosnicu momčadi (Modrić, Bale, Van der Vaart) i ponovno pokušati osvojiti naslov prvaka Engleske ili barem izboriti novi nastup u Ligi prvaka?

O toj odluci ovisi i sudbina Nike Kranjčara. A pravi se šok dogodio ovaj tjedan. Naime, 'spursi' žele prodati hrvatskog veznjaka, ali samo onome tko odluči platiti 15 milijuna eura.

'Niko je igrač koji toliko i vrijedi,' rekao je Marko Mlinarić, koji ga poznaje od malih nogu i koji je, kao i Niko, bio vezni igrač.

Nikola Jurčević, koji s Nikom radi u reprezentaciji, a bio mu je i trener u Dinamu, vidi to malo drukčije:

'Igrač uvijek vrijedi onoliko koliko je klub spreman za njega platiti.'

No, Jurčević i Mlinarić slažu se u istome. Naime, cijena koja je sada postavljena ipak nije primjerena.

'Čini mi se kao da ljudi u Tottenhamu zapravo ne znaju što žele. Postaviti tako visoku odštetu za igrača koji nije igrao cijelu sezonu ipak nije korektno, zapravo je pomalo drsko', kazao je Marko Mlinarić.

Koja bi cijena bila realnija i primjerenija?

'Pa u najmanju ruku upola manja.'