nova prilika

Sprema se iznenađujući povratak dvojice otpisanih vozača u Formulu 1

19.09.2018 u 17:59

Bionic
Reading

Danil Kvjat i Pascal Wehrlein koji su prošle sezone izgubili svoje mjesto u elitnom automobilističkom natjecanju želja su Tora Rossa uoči 2019. godine...

Iako se vjerovalo da Kvjat više neće dobiti priliku voziti među elitom nakon što je degradiran u redovima Red Bulla, a onda i izbačen iz B momčadi prošle sezone, čini se da je na pomolu veliki povratak 24-godišnjeg Rusa.

  • +10
Formula 1, VN Singapura Izvor: Pixsell / Autor: James Moy/Press Association/PIXSELL

Naime, momak koji trenutno radi kao test vozač Ferrarija mogao bi iskoristiti nestašicu talenata među 'bikovima'. Toro Rosso je razočaran nastupima Brendona Hartleyja, a Pierre Gasly promoviran je u Red Bull pa su se otvorila čak dva radna mjesta.

Osim Kvjata, vjeruje se da bi se u Formulu 1 mogao vratiti i Pascal Werhlein kojeg je Sauber otpisao na kraju 2017. godine, a juniorski ugovor s Mercedesom trebao bi biti sporazumno prekinut, jer 'srebrne strijele' već imaju dvojicu talenata kojima daju prednost: Georgea Russella i Estebana Ocona.

Njemački 23-godišnjak može se pohvaliti titulom u DTM-u, a prava prilika u Formuli 1 mu je izmakla iz ruku kada je prije dvije godine umjesto njega Mercedes u svoju momčad doveo Valtterija Bottasa. Svom bivšem poslodavcu imat će priliku dokazati da je bio u krivu...