DAN ODLUKE NA MAXTV-U

Sportska mobilizacija i nogometna groznica trese Osijek!

17.05.2014 u 12:20

Bionic
Reading

Posljednje kolo MAXtv Prve lige odlučit će tko ostaje, a tko ispada iz lige. Situacija je krajnje neizvjesna - Dragovoljac je posljednji s 29 bodova, dok Slaven, Zadar i Osijek imaju 32 boda na kontu. Nakon velikog derbija Dinama i Hajduka u 15 sati, u 19 možete gledati sve tri utakmice borbe za opstanak. Samo na MAXtv-u, u programu Arenasport televizije

Dan odluke na MAXtv-u

Osim na MAXtv-u (Arenasport) posljednje kolo lige možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr. Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala.

Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.


Kako bi postalo jasno koliko je ovo bitan trenutak za sve prvoligaše, prenosimo analizu analitičara akicoach s portala Tribina.hr, koja opisuje kakvo stanje vlada u Osijeku, klubu koji 34 godine nije ispao u niži rang natjecanja:

'Opća je mobilizacija u klubu i gradu cijeli tjedan i osjeti se velika nervoza, ali i nogometna euforija koja zahvaća svakog lokal patriota i čovjeka kojem je stalo do sporta u svom gradu. Kiša i loše vrijeme mogla bi sve pokvariti, ali unatoč tome očekuje se rekordna posjeta stadionu Gradski vrt, jer dolazak su najavili mnogi igrači ostalih nogometnih klubova u Županiji, pa i sportskih kolektiva iz raznih sportova poput rukometa, odbojke, košarke i gimnastike.

Velik broj navijača dolazi iz raznih mjesta i gradova Slavonije jer ne igra se obična utakmica, riječ je o susretu u borbi za spas, izravnom dvoboju u posljednjem kolu kojeg Osijek nije igrao duge 34 godine.

Zadnji put, bilo je to u sezoni 1979./1980., utakmica Osijek - Željezničar (Sarajevo) u pretposljednjem, 33. kolu bivše Jugo lige. Osijek je u prepunom Gradskom vrtu slavio s 2:0, da bi u posljednjem 34. kolu izgubio u Beogradu na Karaburmi s 3:0, i kao pretposljednji klub uz Čelik iz Zenice napustio prvoligaško društvo.

Utakmice koje odlučuju (17.5.)

Zadar - Istra, 19:00, Arenasport 1 - multiprijenos.
Osijek - H. Dragovoljac, 19:00. Arenasport 2.
Rijeka - Slaven Belupo, 19:00, Arenasport 3.
Dinamo - Hajduk, 15:00, Arenasport 3.
Tesktualni prijenos te GOLOVE UŽIVO pratite samo na tportalu!

Susret Osijek - Željezničar 22. lipnja 1980. godine pratilo je više od 28 tisuća ljudi u prepunom Gradskom vrtu, a bijelo-plavi su slavili pogocima Čordaša i Bajtla. Osijek se brzopotezno sljedeće godine vratio u prvu ligu i od onda, dakle pune 34 godine, igra u elitnom nogometnom razredu. Ali svi ovu utakmicu uspoređuju i s onom iz još dalje 1973. godine kada je u kvalifikacijama za prvu ligu Osijek odmjerio snage sa Zagrebom i tada je u Maksimiru (još uvijek aktualan rekord stadiona od 65 tisuća ljudi) doputovalo 30 tisuća Osječana, iz grada na Dravi.

Igrači Osijeka pak potpuno spremni i puni motiva dočekuju goste iz Sigeta koji su im ostali dužnici i to ne samo rezultatski, jer ih Osijek ove godine još nije pobijedio, već i zbog raznih verbalnih optužbi, koje su upravo dolazile iz Sigeta.

Svi su u Osijeku uvjereni da će upravo sudac Marić imati najmanji posao jer Osijek utakmicu želi riješiti već u prvom poluvremenu. Igrači HD-a koji pak dolaze s busom svojih navijača. po prvi put, ali ipak nisu navikli na takvu navijačku atmosferu kakvu će napraviti Kohorta.

Prognoziram i poštenu igru RIjeke nad Slaven Belupom, jer igrat će čak 5 Osječana za Rijeku i pobjedu bijelih te trijumf Zadra nad Istrom.'