'LOKOSI' U PARKU MLADEŽI

Split želi pobjedu, gostujući trener nezadovoljan pristupom igrača

12.09.2014 u 10:25

Bionic
Reading

Osmo kolo MAXtv Prve lige u petak otvaraju u Parku mladeži Split i Lokomotiva. Utakmica je na rasporedu od 18 sati (Arenasport 1, MAXtv)

Niz od dva uzastopna poraza Split je prekinuo Kup pobjedom protiv niželigaša Grabovice. Brzo će taj susret biti zaboravljen, a trener Matić i njegovo društvo gleda prema Lokomotivi.

'Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo. Tražit ćemo tri boda da u što boljem raspoloženju dočekamo gradski derbi. Zamjena domaćinstva s Hajdukom dovela nas je u povoljniju situaciju i nadam se da ćemo je znati iskoristiti', rekao je domaći trener.

Nakon iznimno napornog ciklusa ova kratka stanka mu je odlično došla. Ritam Europe i HNL-a je ostavio traga, pa ozlijeđenih ne manjka.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

'Za utakmicu neće biti spremni Radotić, Roce, Rugašević, Bilić, Belle i još otprije Erceg koji je imao operativni zahvat. Ibriks se uspio oporaviti koliko-toliko, ali vidjet ćemo u kakvom će fizičkom stanju biti i hoće li krenuti od početka. Ozljedu vuče još od Torina. Bez obzira na izostanke, vjerujem da će kadar koji imamo na raspolaganju biti u stanju ostvariti tri boda' , dodao je Matić.

Prokomentirao je i goste rekavši kako sama statistika postignutih i primljenih pogodaka dovoljno govori kako igraju napadački te da imaju problema u obrani.

'Oni imaju dobre pojedince poput Pavičića i Šovšića u veznom redu i Rukavine u napadu. Vjerujem da ćemo ih znati zaustaviti, a da ćemo prema naprijed biti efikasni. Također, mislim da su u prekidima slabi', za kraj je rekao trener Splita.

Lokomotiva se trgnula s dvije uzastopne pobjede, no sada ih čeka susret na travnjaku na kojem nisu nikada pobijedili. Ipak, medalja ima i drugu stranu pa su Lokosi tako izgubili samo jednu utakmicu protiv Splićana otkad im je trener Ivković.


Ipak, od tradicija i prekidanja nizova njega više muče neke druge stvari:

'Moram biti pošten i reći da nisam zadovoljan sa svojim igračima. I ako budu igrali kao što su trenirali ova zadnja dva dana nema šanse da dobijemo Split. No ja ću im dati još 24 sata da vidimo hoće li promijeniti čip i hoće li se vratiti u utakmicu.'

On s kadrom nema nikakvih problema. Bručić nije trenirao desetak dana, no oporavio se i kandidira za nastup baš kao i Doležal.

Treba dodati kako Panamac Ricardo koji je došao na probu nije zadovoljio, pa zasad neće od njegovog angažmana biti ništa.

'Split možda nije najbolje otvorio ligaški dio sezone, no mi ga cijenimo. Nije to trećeligaška ekipa, već najiskusnija momčad lige', poručio je Ivković.

Za sve koji u novoj sezoni žele uživati u još više sportskih sadržaja, tu su MAXtv Sportski paket i Sportski plus paket.