FEŠTA U DUGOPOLJU

Split preokretom izborio duel s Fulhamom

21.07.2011 u 22:51

Bionic
Reading

Nogometaši Splita izborili su plasman u treće pretkolo Europske lige nakon što su u Dugopolju pred 3.000 gledatelja pobijedili slovenske Domžale 3:1 i tako potvrdili pobjedu od 2:1 izborenu prošlog tjedna u Sloveniji

U prvom poluvremenu nije bilo golova, ali već u drugoj minuti nastavka gosti su poveli. Nije bilo mjesta za paniku, ali Domžalama je tada nedostajao još samo jedan gol za prolaz, a Split je igrao bez najbolje igrača Križanca. Srećom, već minutu poslije ponovno je pogodio Duje Čop. Pojačanje iz Hajduka Slovencima je zabio i u uzvratu i usmjerio dvoboj prema velikoj fešti u Dugopolju. Opći dojam i rezultat  popravili su Velimir Vidić i Goran Milović, Split je pokazao da je s razlogom u Europi i da će ove godine ponovno biti jak.

Idući protivnik Splita je engleski premierligaš Fulham. Prva utakmica je na rasporedu 28. kolovoza u Dugopolju, a uzvrat je sedam dana kasnije u Londonu.

SPLIT - DOMŽALE 3:1

DUGOPOLJE. Stadion Hrvatski vitezovi - 3.000 gledatelja; Sudac: Deniz Ateykin (Njemačka)

Strijelci: 0:1 Horvat (46), 1:1 Čop (47), 2:1 Vidić (72), 3:1 Milinović (85)

SPLIT: Vuković - Marčić, Milović, Vidić, Budiša - Šimić, Vitaić, Baraban (od 81. Rašić), Erceg - Čop (od 73. Obilinović), Golubović (od 66. Rebić)

DOMŽALE: Vidmar - Elsner, Knezović, Apatič (od 83. Diallo), Teinovič - Drenovšek (od 69. Zadnikar), Juninho, Horvat, Vuk - Zec, Krcić (od 78. Smukavec)