IZ ZADRA U SPLIT

Splićanin Ante Nazor novi trener Splita!

18.09.2013 u 12:49

Bionic
Reading

Ante Nazor bit će trener prve momčadi KK Splita u narednoj sezoni. 35-godišnji Splićanin, koji je prošle sezone vodio Zadar do finala doigravanja i ostanka u ABA ligi, na prijedlog sportskog direktora Damira Tvrdića postigao je dogovor s predsjednikom 'Žutih' Mislavom Lovićem

Ugovor je potpisao na tri godine, a kaže kako zna da ga u klubu čeka teška situacija.

'Kad se baviš ovim poslom nije toliko bitno trenutno stanje onoga gdje si i što radiš nego gdje ideš. Tako da mene u ovom trenutku ne zanima vodim li Euroligu ili ABA ligu, nego me zanima program. Smatram da je ovo prilika da klub počne s jednim dugoročnim, kvalitetnim program na kraju kojega ćemo svi biti zadovoljni', istaknuo je Nazor

Uz svoj rad na prvoj momčadi, Nazor će biti zadužen i za omladinsku školu, a upravo njoj će posvetiti posebnu pažnju.

'Najzdravije za bilo koji klub u Dalmaciji, koja je kolijevka sporta, kolijevka košarke, ako hoćete na ovim prostorima, vraćanje korijenima, zatvaranje u dvoranu i kvalitetan rad narednih godina. To je jedino što može ovu situaciju izvući. Ne samo ovdje u Splitu, nego i svugdje u Dalmaciji', kaže Nazor.

Sportski direktor KK Splita Damir Tvrdić kaže kako još nisu odabrali ekipu za sezonu, ali je oslanjanje na domaće snage put kojim će krenuti.

'Naravno da u momčadi nismo ni puno htjeli raditi bez trenera i s obzirom na situaciju u kojoj se klub nalazi, mi ćemo sada vrlo brzo u ovih sljedećih nekoliko dana i taj dio početi rješavati. Nastojat ćemo se opet bazirati na naše podneblje, naš grad i naše igrače, u tom smjeru ćemo ići. Koliko ćemo uspjeti, vidjet ćemo i pokazat će sljedeći dan. Naravno, sve radimo u dogovoru s trenerom. Zato smo ga i čekali da zajednički to sve skupa napravimo', naglasio je Tvrdić.

Dodajmo kako je novi trener 'Žutih' ponikao na Gripama, a kao prvi trener vodio je Čapljinu u prvenstvu BiH.

U KK Split se vratio prije dvije sezone s projektom Akademije Vujčić kao trener juniora i pomoćnik prvog trenera Nikše Bavčevića, da bi prošlog ljeta prihvatio ponudu Zadra i izgurao tešku sezonu od početka do kraja.

Ovog ljeta najprije je predstavljen kao trener Zadra i za narednu sezonu, a potom je, nakon što su iz kluba željeli promijeniti neke ugovorne uvjete, odbio ponudu.

Najveće trenerske uspjehe ostvario je vodeći generaciju rođenu 1995. i 1996. do kadetskog zlata i juniorskog srebra na Europskim prvenstvima, te bronce na Svjetskom prvenstvu.