SUKOB NA TRIBINAMA

Splićani pobjedom izborili nastavak finala

09.06.2012 u 16:52

Bionic
Reading

Pred tisuću navijača u sportskoj dvorani na Gripama, malonogometaši Split Brodosplitinžinjeringa pobijedili su HMNK Vrgorac s 6:2 i izborili nastavak finalne serije, u kojoj Vrgorčani sada vode 2:1

Nebeskoplavi iz Vrgorca došli su na gripe u oslabljenom sastavu s ozlijeđenim Martincem, Bebićem i Pervanom, što su Splićani iskoristili i na samom početku krenuli brzo i agresivno, svjesni da igraju na sve ili ništa.

Već u 5. minuti Suton je postigao zgoditak za vodstvo od 1:0, Vrgorčani se nisu stigli ni posložiti u obrani, a isti igrač je postigao još dva gola, u 11. i 14. minuti, i praktično riješio utakmicu u prvom poluvremenu koje je završilo s 3:0 za domaće.

Vrgorčani uvode igrača-golmana i s nešto bržom taktikom pokušavaJU preokrenuti rezultat, no igru na visoki rizik Splićani su iskoristili u 8.minuti drugog poluvremena kada je Marinović povisio na 4:0. Svimaje bilo jasno da je splitska utakmica riješena, pa trener gostiju iz Vrgorca, Mirko Vrcan izvodi van iz igre ključne igrače, a uvodi mladog Miju Marinovića i juniora Luku Radalja da susret privedu kraju, a glavne igrače sačuva za uzvrat u Vrgorcu.

Igra na terenu je mila žestoka, no u granicama normale, ali Vrgorčani nisu mogli sakriti nervozu i čestim prigovorima sucima, čak četiri igrača, Mijatović, M. Marinović, Martinac, Luketin zaradili su žute kartone, a nakon njih karton je dobio i Laura.

Nervoza gostujućih igrača prenijela se na tribine, tako da je u jednom trenutku došlo do sukoba nekolicine splitskih navijača s gostujućim Kamenjarima, nakon čega je intervenirala policija i smirila strasti.

Nastavak utakmice donio je neopterećenu igru s obje strane u kojoj je Vrgorac smanjio na 4:1 golom Denisa Mijatovića u 28. minuti, da bi samo minutu kasnije kapetan Splićana, Ivica Osibov, pucao u prazna vrgoračka vrata za 5:1.

Vrgorčani i dalje igraju bez vratara i iz jedne kontre Maid Ramić u 34. minuti smanjuje na 5:2. Osibov opet minutu kasnije postiže svoj drugi gol na utakmici za konačnih 6:2.
Ovom pobjedom Splićani su se vratili u igru za prvaka i četvrti susret se igra u Vrgorcu u utorak, koji će najvjerojatnije odlučiti prvaka države.

Vrgorčani koji imaju dosta ozlijeđenih, imaju i tri igrača sa po dva žuta kartona i teško da će takvi moći pobijediti u eventualnoj petoj utakmici u Splitu, tako da u Vrgorcu moraju zaigrati na sve ili ništa.

Ukoliko pobjede pred svojom publikom u utorak, s tri pobjede će biti prvaci Hrvatske, a ukoliko Splićani vrate skor na 2:2, u petom susretu na njihovom terenu su u ogromnoj prednosti.