REAKCIJE

Splićani: HNS nas je opet izigrao

06.07.2011 u 08:44

Bionic
Reading

U gradu pod Marjanom vlada veliko razočaranje zbog odluke Izvršnog odbora HNS-a da se Izrael ugosti u Zagrebu te se Splićani pitaju hoće li ponovno morati čekati 14 godina da vide nogometnu reprezentaciju u svom gradu

Premda su svi hvalili atmosferu uoči, tijekom i nakon utakmice protiv Gruzije na Poljudu te činjenicu da je nakon 14 godina skinuto 'prokletstvo Poljuda' važnom pobjedom, izabranici Slavena Bilića Izrael će ipak dočekati u Zagrebu. Pravdaju se čelnici HNS-a činjenicom da je odluka donesena još u siječnju, no malo tko je zadovoljan u gradu pod Marjanom.

'Ako se već znalo u siječnju da reprezentacija Izrael čeka u Zagrebu, zašto se to odmah nije reklo, nego su i igrači i izbornik Slaven Bilić objavili kako žele protiv Izraela igrati u Splitu. Ovako doista ispada da su nam zamazali oči Gruzijom i lažnim obećanjima, zato što je Maksimir bio zauzet koncertom Bon Jovija, a Zagreb okupiran gostovanjem pape', rekao nam je jedan od razočaranih Splićana.

U cijeloj priči nejasno je tko na koncu odlučuje gdje će se igrati utakmice. Sve institucije lopticu prebacuju jedna na drugu, Izvršni odbor na Markovića, Marković na izbornika i igrače, a ovi pak ponovno na Izvršni odbor. Izvjesno je tek da su navijači reprezentacije u Splitu, Dalmaciji, pa i Hercegovini razočarani što će morati potegnuti do Zagreba kako bi vidjeli svoje ljubimce na djelu, no još više što ih je HNS izigrao, jer im je po tko zna koji put nešto obećano, a onda je to netko samovoljno promijenio.

Zar nije krajnje vrijeme da se konačno i transparentno HNS odredi prema domaćinstvu reprezentacije na početku ciklusa kvalifikacijskih utakmica i da se točno zna gdje se koja utakmica igra, uz uvjet da to bude u svakom većem hrvatskom gradu? Jer nema sumnje da je podrška reprezentaciji jednaka i u Zagrebu i u Splitu i u Rijeci i u Osijeku…